Cecconoid Review

Το Cecconoid μας έρχεται από την Triple Eh LtdΗ ιστορία μας μαγεύει εξίσου με τα γραφικά της, τα οποία είναι μια μίξη μεταξύ Zaxxon και Metroid και αποπνέει δονήσεις της δεκαετίας του '80. Το διαστημόπλοιο Equinox δέχεται επίθεση. Ο κακός Stormlord και τα τσιράκια του πυροβολούν όλα τα όπλα στο οπλοστάσιό τους στο ειρηνικό πλοίο και η τελευταία ελπίδα για την ανθρωπότητα είναι η καψούρα Samurai-1, η οποία πρέπει πρώτα να εντοπίσει το κλειδί του Captain Solomon για να ξεκλειδώσει την πόρτα στον πυρήνα του Stormlord που εκμηδενίζει τα πάντα μέσα. Ακούγεται διασκεδαστικό, σωστά; Η ιστορία στο Cecconoid είναι φανταστική.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι μας θύμισε πολλά Fantasy Zone, ακόμα κι αν κάθε οθόνη προειδοποιεί για τους κινδύνους που πρέπει να εξουδετερωθούν πριν προχωρήσετε. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ένα side-scrolling shooter, το Cecconoid δεν είναι ακριβώς ένα γρήγορο παιχνίδι, γεμάτο μάχες. Αντίθετα, θα εστιάσετε σε τακτικές όπως η τοποθέτηση του μικρού σας διαστημόπλοιου με pixel, ώστε να μην κινδυνεύει, να αποφεύγετε πυραύλους και να χρησιμοποιείτε ακρίβεια για να εξουδετερώνετε εχθρικά πλοία και ρομπότ καθώς πλησιάζετε προς το κλειδί. Προς τον πυρήνα.


Η σημασία της τοποθέτησης της μονάδας σας είναι πρωταρχικής σημασίας και πυροβολείτε τραβώντας το δάχτυλό σας προς την κατεύθυνση που θέλετε να πυροβολήσετε. Μερικές φορές, ο ίδιος ο πυροβολισμός είναι αδύναμος, αλλά όσο πιο πολύ παίζετε, τόσο πιο ισχυρό γίνεται το Samurai-1.

Συμπερασματικά, το παιχνίδι στερείται λίγο όσον αφορά τον συνολικό ρυθμό. Περιστασιακά βαριόμασταν παρόλο που τα γραφικά και το soundtrack έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον. Τελικά, όμως, το παιχνίδι είναι ένα αισθητικό θαύμα με την τέλεια νοσταλγία για να απολαύσει ο λάτρης του ρετρό. 


Θετικά:
- Ωραίος αισθητικός τομέας
- Υψηλή πρόκληση

Αρνητικά:
- Γίνεται επαναλαμβανόμενο
- Αργός ρυθμός

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Triple Eh Ltd
Publisher: Triple Eh Ltd, Thalamus Digital
Available for: Switch, PC
Release date: 17/8/2021
Tested on: 
Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review