Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases Review

Η Agatha Christie είναι μια αγαπημένη συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου, όπου τα βιβλία της έχουν γίνει ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και παιχνίδια. Η Microids, η οποία είναι γνωστή για το παιχνίδι γρίφων Syberia, μας φέρνει το Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases, όπου συναντάμε τον νεαρό Πουαρό στα πρώτα βήματα της καριέρας του.


Το παιχνίδι ξεκινάει με έναν πρόλογο, όπου ο Πουαρό είναι ένας απλός υπάλληλος, όπου προσπαθεί να βρει ένα χαμένο βραχιόλι στην οικία των Van den Bosch. Η συγκεκριμένη υπόθεση λειτουργεί ως πρόλογος στο παιχνίδι, όπου μέσα από συνομιλίες και εξέταση των στοιχείων, καταλήγετε σε συμπεράσματα, όπου υποδεικνύουν τον ένοχο.


Στη συνέχεια έχουμε τη βασική ιστορία, όπου ο Πουαρό προσκαλείται σε μια δεξίωση από την οικογένεια Van den Bosch (ναι, την ιδια οικογένεια), για την ανακοίνωση του αρραβώνα της κόρης τους και την έρευνα κάποιων περίεργων απειλητικών μηνυμάτων. Όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα παγιδεύει τους καλεσμένους στην έπαυλη και τότε ενώ η ένταση μεταξύ των καλεσμένων αυξάνεται, κάποιος βρίσκεται νεκρός. Τώρα είναι δουλειά του Πουαρό, να ανακαλύψει τον ένοχο!

Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι point and click, το οποίο μπορεί να φαίνεται πως είναι απλό, αλλά οι εννοιολογικοί χάρτες που δημιουργούνται από τα στοιχεία δυσκολεύουν την υπόθεση. Στην ουσία αυτό  που θα κάνετε είναι να μιλάτε στους εμπλεκόμενους και να ερευνάτε τις τοποθεσίες. Ανάλογα τις πληροφορίες που θα σας δίνουν και τα στοιχεία που θα μαζεύεται θα δημιουργούνται κάποιοι εννοιολογικοί χάρτες, όπου αριστερά στον χάρτη θα σας αναφέρει τον αριθμό των συνδέσεων που μπορείτε να κάνετε. Εσείς λοιπόν θα ενώσετε τα στοιχεία και έτσι θα βγαίνουν κάποια συμπεράσματα που στο τέλος θα καταλήγετε στη λύση του μυστηρίου. 


Οι εννοιολογικοί χάρτες είναι αυτό που θα σας τρώει τον περισσότερο χρόνο, καθώς κάποιες συνδέσεις ενώ ουσιαστικά καταλαβαίνεις την απάντηση, μπορεί να δυσκολευτείς να τις κάνεις. Βέβαια κάθε λάθος σύνδεση που κάνεις στην κοκκινίζει, οπότε πάντα μειώνονται οι επιλογές που έχεις να κάνεις, οπότε ουσιαστικά δε θα κολλήσεις ποτέ, απλά θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να τις κάνεις.


Επιπλέον, σε κάποιες «αναμετρήσεις», θα πρέπει να εκπνεύσεις τη σωστή αντίδραση για να πετύχεις τον σκοπό σου και αν δεν τα καταφέρεις, απλά θα ξαναξεκινήσεις από την αρχή.

Συμπερασματικά, το Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases είναι ένας τίτλος που από άποψη σεναρίου, έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς βασίζεται σε έργο της Agatha Christie, αλλά οι εννοιολογικοί χάρτες κάποιους μπορεί να τους κουράσουν.


Θετικά:
- Ενδιαφέρον σενάριο
- Ιδανικό για τους λάτρεις μυστηρίων

Αρνητικά: - Πολλοί εννοιολογικοί χάρτες

Βαθμολογία: 7/10 Developer: Blazing Griffin 
 
Publisher: Microïds Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch Release date: 5/10/2021
Tested on: PS4, Switch

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review