Tales of Arise Review

Η Bandai Namco Entertainment επιστρέφει με την δέκατη έβδομη προσθήκη της σειράς Tales of. Θα σταθεί ο νέος τίτλος στο ύψος των περιστάσεων; Θα βελτιώσει τις ατέλειες των προηγούμενων τίτλων; Η απάντηση στο review.


Ως προς την ιστορία, στον κόσμο του Tales of Arise, έχουμε δυο διαφορετικές φυλές. Στην αρχή έχουμε τους Dahnans (Dahna), οι οποίοι πριν από 300 χρόνια, δέχτηκαν εισβολή από τους Renans, οι οποίοι ήταν ένας πολύ πιο εξελιγμένος πολιτισμός. Από τότε οι Renans χώρισαν τον κόσμο σε πέντε διαφορετικές περιοχές και έβαλαν τους Dahnans να δουλεύουν ως σκλάβοι. Αυτό που εξήγαγαν δεν ήταν άλλο από την ενέργειά τους την Astral Energy, την οποία συλλέγαν οι Renans. Μάλιστα, οι τοπικοί άρχοντες των πέντε περιοχών είχαν μπει στη διαδικασία να κάνουν έναν «διαγωνισμό», για το ποιος θα εξάγει την περισσότερη ενέργεια με σκοπό να γίνει ο Κυρίαρχος του κόσμου.

Σε αυτόν τον κόσμο ζει και ο πρωταγωνιστής μας ο Alphen, τον οποίο όλοι τον φωνάζουν iron Mask, καθώς φοράει μια μάσκα, Ο Alphen έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς δε θυμάται τίποτα από το παρελθόν του και δεν έχει την αίσθηση του πόνου. Καθώς δουλεύει σαν σκλάβος, μια μέρα θα συναντήσει την Shionne, μια μυστηριώδη γυναίκα που είναι Renan, αλλά θέλει να αλλάξει την όλη κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο.


Η Shionne έχει και αυτή μια ειδική δύναμη, καθώς μπορεί να καλέσει ένα τρομερά δυνατό πύρινο σπαθί, που όμως κανείς δε μπορούσε να το χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, γιατί όποιος το έπιανε ένιωθε τρομερό πόνο. Όμως ο Alphen δεν νιώθει τον πόνο και έτσι οι δυο τους έγιναν σύμμαχοι, με σκοπό να κατατροπώσουν τους τοπικούς άρχοντες και να απελευθερώσουν τους Dahnans .

Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους και μαζί με άλλους συμμάχους που θα συναντήσουν στο ταξίδι τους θα παλεύουν για την απελευθέρωση των Dahnans. Όμως η ιστορία δε σταματά εκεί, καθώς τα πράγματα περιπλέκονται και ότι απορίες μας έχουν γεννηθεί μέχρι στιγμής, θα πρέπει να απαντηθούν. Κάτι που γίνεται στο δεύτερο μέρος της ιστορίας που διαρκεί σχεδόν όσο και το πρώτο.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι ακολουθεί τον κλασικό τρόπο των Tales of. Έχουμε διάφορες επιθέσεις που μπορούμε να κάνουμε, αποφυγή και απόκρουση, με την τέλεια απόκρουση να οδηγεί σε αντεπίθεση, η οποία όμως δεν κάνει πολύ ζημιά. Φυσικά όμως ο Alphen μπορεί να χρησιμοποιήσει και το φλεγόμενο σπαθί της Shionne, το οποίο όμως όσο το χρησιμοποιεί μειώνεται η ζωή του.

Όπως συνηθίζεται στη σειρά, ο κάθε χαρακτήρας έχει ένα είδος skill tree και μαζεύετε skill point, όπου μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για active ή passive skills. Μάλιστα έχουμε και ειδικές επιθέσεις, όπου όταν γεμίσει η κατάλληλη μπάρα μπορείς να κάνεις πολύ δυνατές επιθέσεις, οι οποίες συνοδεύονται και από μια cutscene.


Ως προς τα γραφικά, η σειρά έχει κάνει τρία βήματα μπροστά, καθώς τα τοπία πλέον φαίνονται πανέμορφα. Ο σχεδιασμός θυμίζει anime και μάλιστα έχουμε πολύ όμορφο σχεδιασμό των χαρακτήρων. Ως προς τον ήχο, το voice acting είναι πανέμορφο και έχουμε δυο πολύ δυνατά opening songs.

Συμπερασματικά, το Tales of Arise είναι ένα παιχνίδι που πάει τη σειρά δυο βήματα παραπέρα. Περιλαμβάνει όλα τα καλά στοιχεία που περιμένετε να δείτε από ένα jrpg τίτλο της σειράς Tales of, καθώς έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ανατροπές και μια καλογραμμένη ιστορία.


Θετικά:
- Ενδιαφέροντες δευτερεύοντες χαρακτήρες
- Ανανεωμένο σύστημα μάχης
- Καλογραμμένη ιστορία
- Ανανεωμένος εικαστικός τομέας

Αρνητικά:
Κάποιες δευτερεύουσες αποστολές είναι αδιάφορες

Βαθμολογία: 9,5/10
Developer: Bandai Namco Entertainment
Publisher: Bandai Namco Entertainment
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox Series X|S, Xbox One
Release date: 10/9/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review