Mary Skelter Finale Review

Το Mary Skelter Finale μας έρχεται από την developer Compile Heart, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Idea Factory. Το Mary Skelter Finale αποτελεί τον τρίτο και τελευταίο τίτλο της σειράς, όπου ολοκληρώνεται η ιστορία.


Ως προς την ιστορία, έχουμε να κάνουμε με ένα dungeon crawler RPG, όπου οι χαρακτήρες σας είναι Blood Maidens. Κάθε Blood Maiden έχει τη δική της μοναδική ταυτότητα και ικανότητες που εξαρτούνται από τα job classes του κάθε χαρακτήρα. Ο πρωταγωνιστή μας είναι ο Jack, ο οποίος μπορεί να αυξήσει τη δύναμη των Blood Maidens στη μάχη, χρησιμοποιώντας ένα όπλο που ονομάζεται «Mary Gun». Ενώ το παιχνίδι φαίνεται να διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία μοναδικών Blood Maidens, δυστυχώς δεν προσφέρουν ποικιλία σε επίπεδο παιχνιδιού, καθώς κάθε Blood Maiden παίζετε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όταν του δίνεται η ίδια job class.


Όπως είπαμε, το Mary Skelter Finale είναι το το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας. Οπότε όπως καταλαβαίνετε κάποιος θα πρέπει να έχει παίξει τους προηγούμενους τίτλους για να καταλάβει τι συμβαίνει. Όμως ακόμα και αυτοί που δεν τα έχουν παίξει, μπορούν να το παίξουν, καθώς φρόντισαν να βάλουν ένα recollection mode, στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις cutscenes των προηγούμενων τίτλων, χωρίς όμως να υπάρχει voiceover.

Η υπόθεση της ιστορίας του Mary Skelter είναι αρκετά περίπλοκη. Οι προηγούμενοι τίτλοι λάμβαναν μέρος σε έναν ζωντανό οργανισμό γνωστό ως Jail. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η φυλακή ήταν σαν μια ζωντανή κόλαση για τον κόσμο, καθώς μπορεί να αναπαράγει πλάσματα γνωστά ως Marchens που βασάνιζαν και σκότωναν τους ανθρώπους. Καθώς το Finale λαμβάνει χώρα αμέσως μετά τη λήξη των δύο προηγούμενων παιχνιδιών, το σκηνικό είναι πλέον ένας δυστοπικός κόσμος, καθώς οι χαρακτήρες από τα προηγούμενα παιχνίδια έχουν ξεφύγει με επιτυχία από τη φυλακή και έχουν φτάσει στην επιφάνεια.


Όταν οι χαρακτήρες φτάνουν στον προορισμό τους, έρχονται αντιμέτωποι με έναν επικίνδυνο εχθρό που χωρίζει την ομάδα. Αυτό είναι και το σημείο όπου διαφέρει η δομή του παιχνιδιού από τους προηγούμενους τίτλους. Εδώ έχουμε το νέο σύστημα «Zapping», όπου όταν εξερευνάτε τα dungeon απαιτείτε συχνά η αλλαγή ομάδας, ώστε να μπορέσετε να λύσετε γρίφους ή να μετακινήσετε εμπόδια, ώστε να μπορέσει να κινηθεί το άλλο μέλος της ομάδας.

Ως προς τον εικαστικό τομέας, έχουμε βελτιωμένα γραφικά και καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες. Ως προς τον ήχο, το soundtrack του τίτλου είναι πολύ καλό.

Συμπερασματικά, το Mary Skelter Finale κλείνει όμορφα τη τριλογία και θα καταφέρει να σας κρατήσει.

Θετικά:
- Βελτιωμένος εικαστικός τομέαςio Nostalgia From Mars
Ενδιαφέροντα rpg στοιχεία

Αρνητικά:
- Υπεραναλυτικό tutorial

Βαθμολογία:
 8/10
Developer: Compile Heart
Publisher: Idea Factory
Available for: Switch, PS4
Tested on: PS4
Release date: 30/9/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review