Lost in Random Review

Παίζοντας την ζωή στα ζάρια...

Πώς θα σου φαινόταν αν όλη σου η ζωή εξαρτιόταν από μια ζαριά; Το Lost in Random μας έρχεται από τις Zoink Games και Thunderful, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Electronic Arts. Σε αυτό το παιχνίδι η πρωταγωνίστριά μας είναι η Even, η οποία ζει στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα μαζί με τους γονείς της και την αγαπημένη της μεγάλη αδελφή, την Odd. 


Κάθε παιδί όταν γίνεται δώδεκα χρονών σε αυτό το βασίλειο, έρχεται η Βασίλισσα να το δει και ρίχνει το ζάρι της. Αν το ζάρι φέρει έξι, τότε παίρνει το παιδί μαζί της, να ζήσει στο παλάτι. Έτσι, έρχεται και η σειρά της αδελφής της, της Odd, όπου ενώ αρχικά φαίνεται πως φέρνει άσσο, τελικά φέρνει εξάρες και φεύγει να ζήσει μαζί με τη βασίλισσα.

Όμως η Even, είναι πεπεισμένη ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο παλάτι και η βασίλισσα δεν είναι τόσο καλή όσο φαίνεται. Έτσι, μετά από λίγο καιρό και ενώ βλέπει ένα όνειρο με την αδελφή της, αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι και να πάει να την βρει. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι, όπου ταξιδεύει από την χώρα του άσσου, σε όλες τις πόλεις μέχρι να βρει την αδελφή της.

Στο δρόμο της όμως θα καταλήξει και στην χώρα της τυχαιότητας, όπου εκεί θα συναντήσει ένα μικρό ζάρι σαν αυτό που έχει η βασίλισσα και με το οποίο αποκτά τη δύναμη της τυχαιότητας, που της επιτρέπει να πολεμάει. Όμως στο ζάρι, λείπουν κάποιοι αριθμοί, τους οποίους χρειάζεται να αποκτήσει πρώτα για να μπορέσει να μεταφερθεί από τη μια χώρα στην άλλη.


Ως προς το gameplay, ο τίτλος μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο ως ιδιαίτερος. Αρχικά στο παιχνίδι θα δώσετε αρκετές μάχες. Το παιχνίδι παίζεται με τις κάρτες που αποκτάτε μέσα στο παιχνίδι. Χτυπώντας τους κρυστάλλους που είναι καρφωμένοι πάνω στους αντιπάλους σας, με τη σφεντόνα σας, μπορείτε να μαζεύετε κάρτες. Μόλις αποκτήσετε τουλάχιστον μια κάρτα, μπορείτε να ρίξετε το ζάρι σας και αν φέρετε ζαριά ίση ή μεγαλύτερη από την αξία των καρτών που σας έχουν εμφανιστεί, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Οι κάρτες αυτές μπορεί να είναι σπαθιά, τόξα, φίλτρα, βόμβες κ.α. τα οποία σας είναι όλα χρήσιμα για τη μάχη και διαρκούν για λίγη ώρα. Έτσι, νικώντας αντιπάλους παίρνετε χρήματα τα οποία αργότερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε και άλλες κάρτες. Στο τέλος όμως μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο μέχρι 15 στο deck σας.

Εκτός από τις μάχες που θα μπλέξετε, θα περιπλανηθείτε στα έξι βασίλεια, θα συναντήσετε τους διάφορους κατοίκους των βασιλείων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ο καθένας τα προβλήματά του και κάποιοι θα σας δώσουν και side quests τα οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε. Τα side quests είναι περιορισμένα σε κάθε βασίλειο και σε περίπτωση που δεν τα ολοκληρώσετε πριν πάτε στο επόμενο βασίλειο, δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να τα ολοκληρώσετε αργότερα.


Ως προς τα γραφικά, οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι σαν μαριονέτες. Αυτό μπορεί να μπερδέψει κάποιους και να νομίσουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι το οποίο απευθύνεται σε παιδιά. Όμως κάθε άλλο, ο τίτλος είναι ιδιαίτερα σκοτεινός, περιλαμβάνει αρκετές αλληγορίες και γενικά παρουσιάζεται ένας κόσμος ιδιαίτερα διεστραμμένος. Ως προς τον ήχο, έχουμε καλό voice acting, αν και την παράσταση κλέβει περισσότερο ο αφηγητής, ο οποίος παρουσιάζει πολύ ωραία την ιστορία, σαν να αφηγείται ένα παραμύθι.

Συμπερασματικά, το Lost in Random είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που αξίζει την προσοχή σας και θα σας παρουσιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, στις δώδεκα ώρες που θα σας κρατήσει συντροφιά.


Θετικά:
- Το σενάριο
- Ενδιαφέρον σύστημα μάχης
- Ο αφηγητής

Αρνητικά:
Λίγες δευτερεύουσες αποστολές
- Επαναλαμβανόμενες μάχες

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Zoink Games,Thunderful
Publisher: Electronic Arts
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox Series X|S, Xbox One
Release date: 10/9/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review