King's Bounty II Review

Το King's Bounty II μας έρχεται από την 1C Publishing, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού ανέλαβε η GmbKoch Media GmbH. Πρόκειται για ένα RPG με strategy στοιχεία, όπου έχουμε real-time κίνηση του χαρακτήρα σε έναν ανοικτό χάρτη και turn-based μάχες. Ο χαρακτήρας που επιλέγετε δεν πολεμάει στις μάχες, αλλά έχει ρόλο διοικητή περισσότερο.


Ο χαρακτήρας σας μπορεί να είναι Warrior που τότε θα πρέπει να αναπτύξετε το Power, Mage εστιάζετε στο Finesse ή Paladin που δίνετε βάση στο Order. Εκτός από αυτά έχουμε και το Anarchy. Από εκεί και πέρα, κάθε χαρακτήρας έχει κάποια skill trees που μπορεί να αναπτύξει, τα οποία βασίζονται στα παραπάνω χαρακτηριστικά και θα πρέπει να επιλέξει τα κατάλληλα που θέλει να αναπτύξει. Οι επιλογές σας θα επηρεάσουν τις μονάδες που μπορείτε να επιλέξετε και θα πρέπει να ελέγχετε τι είδους μονάδες βάζετε να συνεργάζονται μεταξύ τους, γιατί αλλιώς θα πέφτει το ηθικό τους. Έτσι για παράδειγμα, δεν μπορείτε να βάζετε απέθαντους με ανθρώπους για παράδειγμα μαζί.


Στο παιχνίδι θα χρειαστεί να κάνετε μπόλικη εξερεύνηση για να ανακαλύψετε κάθε διαθέσιμο θησαυρό και quests. Βέβαια δυστυχώς τα quests γίνονται επαναλαμβανόμενα μετά από ένα σημείο. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα σενάριο μεστό, το οποίο όμως είναι συνηθισμένο. Ο κόσμος είναι πολύ όμορφος δομημένος και σε ωθεί να τον εξερευνήσεις. Στα θετικά έχουμε και την απουσία level scaling , η οποία αυξάνει την ικανοποίηση όταν νικάμε μια μάχη μ πολύ δυνατότερους αντιπάλους, μόνο μέσω της τεχνικής.


Ως προς τον εικαστικό τομέας, το παιχνίδι έχει διατηρήσει την αισθητική του πρώτου τίτλου. Επίσης έχουμε πολύ καλό voice acting.

Συμπερασματικά, το King's Bounty II απευθύνεται στους οπαδούς της σειράς, αλλά και σε όποιον θέλει να παίξει ένα rpg παιχνίδι, με όμορφο κόσμο και εθιστικό gameplay.

Θετικά:
- Ποικιλία πλασμάτων
- Replayability - Ενδιαφέρον σενάριο
- Καλογραμμένοι διάλογοι

Αρνητικά: - Οπτικά bugs

Βαθμολογία: 8/10 Developer: 1C Publishing Publisher: GmbKoch Media GmbH Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch Release date: 24/8/2021 Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review