Deathloop Review

Το Deathloop μας έρχεται από την Arkane Studios, που μας έχει χαρίσει τα Dishonored και Prey, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού ανέλαβε η Bethesda. Στην αρχή, διαβάζοντας κάποιος την υπόθεση, θα του γεννηθεί η εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με ένα roguelike τίτλο, αλλά ο τίτλος διαφέρει και όσο απλή και αν φαίνεται η προσέγγιση, γρήγορα ανακαλύπτουμε πως είναι πιο σύνθετη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη σειρά.


Ο πρωταγωνιστής μας ξυπνάει σε μια παραλία, έχοντας κενά μνήμης. Καθώς προσπαθεί να προσανατολιστεί μια γυναικεία φωνή τον εμπαίζει και γράμματα στους τοίχους τον οδηγούν σε μια πόρτα, που χρειάζεται να βάλει έναν κωδικό για να ανοίξει.

Σύντομα θα ανακαλύπτουμε ότι μας λένε Colt και έχουμε παγιδευτεί σε ένα νησί, στο Blackreef, όπου βρίσκεται μέσα σε μια χρονοδίνη. Σε αυτό το νησί η μέρα επαναλαμβάνεται καθημερινά, χωρίς φυσικά τα άτομα που παρτάρουν ξέφρενα να το καταλαβαίνουν. Οι μόνοι που έχουν επίγνωση της λούπας είστε εσείς και άλλο ένα άτομο, μια γυναίκα, η Julianna, η οποία θέλει να σας χαλάσει τα σχέδια.


Σκοπός σας λοιπόν είναι να σπάσετε αυτή τη λούπα. Ο τρόπος είναι απλός. Πρέπει μέσα σε μια μέρα να δολοφονήσετε οχτώ άτομα κλειδιά, τους αυτοαποκαλούμενους Visionaries. Όμως κάθε φορά που τελειώνει η μέρα, όλοι ξαναζωντανεύουν, οπότε πρέπει να προλάβετε να τους ξεπαστρέψετε σε ένα εικοσιτετράωρο.

Οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας στο παιχνίδι. Θα πρέπει να περιηγηθείτε στις τέσσερις περιοχές του νησιού και να μαζέψετε πληροφορίες. Μπορεί τα όπλα να εξαφανίζονται στο τέλος της ημέρας, αλλά ότι μάθατε θα παραμένει ως γνώση. Έτσι, όσα περισσότερα πράγματα μαθαίνετε για τους Visionaries, τόσο πιο εύκολο θα γίνει να παρακολουθείτε τις κινήσεις του και να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να τους ξεπαστρέψετε.


Ως προς το gameplay, στο παιχνίδι έχετε τα παραδοσιακά όπλα, όπως μπιστόλια, καραμπίνες κτλ. Αν και πολλές φορές η κλωτσιά θα είναι η αγαπημένη σας κίνηση, καθώς με μια μόνο, τον στέλνετε τον άλλο στον γκρεμό. Ως προς τα αρνητικά, η ΑΙ των αντιπάλων είναι αρκετά χαμηλή, καθώς πολλές φορές κάνετε ζημιά και οι αντίπαλοι οι οποίοι σας βλέπουν σφυρίζουν αδιάφορα. Αυτό μάλιστα συμβαίνει ακόμα και όταν έρχεται η Julianna, η οποία είναι αντικειμενικά η δυνατότερη εχθρός, αν και δεν αποτελεί απροσπέλαστο εμπόδιο.

Συμπερασματικά, το Deathloop είναι ένα παιχνίδι που θα καταφέρει να σας κερδίσει, παρά τα ελαττώματα που έχει και το κρατάει πίσω.



Θετικά:
- Ενδιαφέροντες χαρακτήρες
- Το σενάριο - Ο εικαστικός τομέας

Αρνητικά: - Αδύναμη ΑΙ - Μικρή ποικιλία όπλων

Βαθμολογία: 8,5/10 Developer: Arkane Studios
Publisher:
Bethesda
Distributor: Ave S.A.
Available for: PS5, PC
Release date: 14/9/2021 Tested on:
PS5

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review