Big Rumble Boxing: Creed Champions Review

Το Big Rumble Boxing: Creed Champions μας έρχεται από τη Survios και απευθύνεται στους λάτρεις του franchise Rocky-Creed.


Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρό arcade παιχνίδι, όπου έχουμε στη διάθεση μας 20 μποξέρ, ανάμεσα στους οποίους είναι φυσικά ο Rocky, ο Creed, ο Drago και όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες της σειράς, αλλά έχουμε και κάποιους καινούριους. Στην αρχή του παιχνιδιού είναι διαθέσιμοι 10 χαρακτήρες και παίζοντας με αυτούς μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μέσω της ιστορίας και τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Η ιστορία δεν εξελίσσεται με κάποια θεαματικά cutscenes, αλλά απλά με διαλόγους ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, τα οποία όταν ολοκληρωθούν ξεκινάει είτε ένας αγώνας, είτε πάτε στο γυμναστήριο, όπου μέσω mini games θα κάνετε προπόνηση και θα δείτε πόσο καλή είναι η απόδοσή σας.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα απλό και εθιστικό. Έχουμε το κανονικό και το δυνατό χτύπημα, τα οποία μπορούμε να σημαδέψουμε ψηλά ή χαμηλά, το πιάσιμο και γονατιά, την άμυνα και αποφυγή. Κάτω από τη ζωή μας, υπάρχει μια μπάρα αντοχής, η οποία μετράει τα χτυπήματα που μπορούμε να δεχτούμε κάνοντας άμυνα. Μόλις αυτή αδειάσει, δε μπορούμε να κάνουμε άλλο άμυνα και θα δεχτούμε ζημιά από το επόμενο χτύπημα. Τέλος, χαμηλά υπάρχει και μια μπάρα για super attack, η οποία γεμίζει όσο δίνουμε επιτυχημένα χτυπήματα και μόλις γεμίσει μπορούμε να κάνουμε μια σειρά από δυνατές επιθέσεις. Το θέμα όμως είναι πως αυτές οι επιθέσεις είναι αρκετά εύκολο να τις αποφύγει ο αντίπαλος και να μη δεχτεί έτσι μεγάλη ζημιά. Στην ουσία αυτό που ρέπει να κάνει είναι να κάνει άμυνα ή αποφυγή την κατάλληλη στιγμή. Τέλος, όταν τελειώσει η μπάρα της ζωής βγαίνουμε νοκ ουτ και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Το συνηθισμένο είναι οι αγώνες να διαρκούν έως τρεις με τέσσερις γύρους, όπου έχει βγει ο ένας νοκ άουτ.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το παιχνίδι έχει καρτουνίστικα γραφικά τα οποία όμως φαίνονται αρκετά λιτά και δεν εντυπωσιάζουν. Επιπλέον, στο παιχνίδι συναντάμε κάποια γνωστά κομμάτια, όπως τα Eye of the tiger και Gonna fly now.

Συμπερασματικά, το Big Rumble Boxing: Creed Champions είναι ένας καλός arcade τίτλος, το οποίο προσφέρει εθιστικό gameplay, αλλά φτωχό περιεχόμενο. Παρόλα αυτά είναι ένας τίτλος που απευθύνεται στους fans του Rocky.


Θετικά:
- Εθιστικό gameplay
- Γνωστά μουσικά κομμάτια

Αρνητικά: - Λιτό περιεχόμενο - Απουσία online multiplayer

Βαθμολογία: 6/10 Developer: Survios 
 
Publisher: Survios  Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch Release date: 3/9/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review