SpelunkerHD Deluxe Review

Το SpelunkerHD είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2009 για PlayStation 3 και αποτελούσε ένα 3D remake του ομότιτλου 8-bit, που είχε πρωτοβγεί το 1983.


Το SpelunkerHD Deluxe είναι ένα side-scrolling platformer, όπου οι παίχτες εξερευνούν σπηλιές, ψάχνουν θησαυρούς, πολύτιμες πέτρες και απολιθώματα. Δυστυχώς όμως η εξερεύνηση δεν είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν άπειροι τρόποι για να πεθάνεις, που κάνουν τους κινούμενους βράχους να μοιάζουν κάτι συνηθισμένο.


Το παιχνίδι είναι κυριολεκτικά ένα re-skin του αρχικού 1985 NES παιχνιδιού και μάλιστα σας δίνετε η δυνατότητα να πηγαίνετε από την original στην σύγχρονη έκδοση. Δυστυχώς όμως έχει κρατήσει και τον στριφνό χειρισμό, που κάνει απίστευτα κουραστικό το παιχνίδι. Μεγάλο πρόβλημα είναι το πήδημα, αφού ένα χιλιοστό να πηδήξεις πριν την άκρη, αμέσως θα βρεθείς στο κενό. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως χρειάζεται να περάσετε 10 πίστες, ώστε να ξεκλειδώσετε την επόμενη περιοχή, κάνει το παιχνίδι πολύ κουραστικό.


Συμπερασματικά, το SpelunkerHD Deluxe δεν είναι ένα παιχνίδι για όλους. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο και δε συγχωρεί λάθη. Όσοι όμως θέλουν να ξαναθυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, είναι ευκαιρία καθώς μπορείτε να το παίξετε είτε με βελτιωμένα γραφικά, είτε ακριβώς όπως ήταν τότε.


Θετικά:
- Εναλλαγή γραφικών από HD σε 8-bit
- Πολλαπλά modes και multiplayer
- Περιλαμβάνει το original DLC

Αρνητικά:
- Χειρισμός όμοιος με την αρχική έκδοση

Βαθμολογία: 5,5/10
Developer: Tozai Games
Publisher: ININ Games
Available for: Switch
Tested on: Switch
Release date: 6/8/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review