Hades Review

Το Hades μας έρχεται από τους δημιουργούς του Bastion και του Transistor, την Supergiant Games, η οποία είναι ένα indie studio που έχει αποδείξει τη δουλειά της.


Το Hades είναι ένας roguelike isometric, dungeon-crawler τίτλος στον οποίο αναλαμβάνετε τον ρόλο του Zagreus, ο οποίος είναι ο γιος του Άδη και του την δίνει η συμπεριφορά του πατέρα του, οπότε αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι του τον Άδη και να πάει να ζήσει με τους υπόλοιπους συγγενείς του στον Όλυμπο. Έτσι λοιπόν ξεκινάει η περιπέτειά του, μέσα από την οποία θα πρέπει να περάσει από τα τέσσερα επίπεδα του Κάτω Κόσμου για να φτάσει στην επιφάνεια.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι εθιστικό και απλό. Έχουμε κοντινή, μακρινή, ειδική επίθεση και άμυνα. Στη συνέχεια έχουμε τα boons (τα δώρα των θεών), που στις ουσία είναι αναβαθμίσεις που θα έχουμε για όλο το run του παιχνιδιού. Κάθε boons μας δίνει τρεις διαφορετικές επιλογές που ανεβάζουν τα στατιστικά ή παίρνουμε νέα ικανότητα. Μάλιστα πριν μπούμε σε κάθε δωμάτιο, υπάρχει ένα σύμβολο στην πόρτα που μας δείχνει από ποιον θεό θα είναι τα δώρα, οπότε με τον καιρό θα ξέρουμε τι αναβαθμίσεις να περιμένουμε με το καθάρισμα του δωματίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά αν θα έχουμε χαμηλή ζωή για να ξέρουμε αν πρέπει να επικεντρωθούμε σε boons που γεμίζουν τη ζωή ή αυξάνουν την άμυνα.


Επιπλέον τα διάφορα runs που θα κάνετε στο παιχνίδι, οι ικανότητες και τα νομίσματα που θα μαζέψετε, όλα μοιάζουν να έχουν ένα ρόλο ύπαρξης και όταν επιστρέφετε στη βάση σας, όλοι όσοι συναντάτε εκεί, έχουν να σας πουν ένα νέο κομμάτι ιστορίας, με αποτέλεσμα ποτέ να μη νιώθεις ότι κάνεις μια αγγαρεία.

Συμπερασματικά, το Hades είναι ένας ποιοτικός roguelike τίτλος, ο οποίος είναι must για όποιον παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια. Βέβαια, λόγω του είδους του δεν μπορώ να το πρότεινα σε όλους. Παρόλα αυτά είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους για πολλές ώρες.


Θετικά:
- Χιούμορ
- Πανέμορφο εικαστικό
- Ωραίο gameplay

Αρνητικά:
- Παραπάνω grind απ' ότι χρειάζεται 

Βαθμολογία: 9,5/10
Developer: Supergiant Games, LLC
Publisher: Supergiant Games, LLC
Available for: Switch, PC, PS5, PS4
Tested on: PS4
Release date: 13/8/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review