Greak: Memories of Azur Review

Το Greak: Memories of Azur αναπτύχθηκε από το studio Navegante Entertainment, το οποίο ένα καινούριο studio, το οποίο αποτελείται από μόλις τέσσερα μέλη, από το Μεξικό, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού ανέλαβε η Team 17.


Ως προς την ιστορία, είστε ο Greak, που ανήκετε σε μια μαγική φυλή που λέγεται Courines και η οποία δέχτηκε επίθεση από Urlags, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τους και να το βάλουν στα πόδια, για να γλυτώσουν τη ζωή τους. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να χωριστείτε από την μικρή αδελφή σας και τον μεγάλο αδελφό σας. Έτσι λοιπόν, αφού καταλήγετε σε έναν καταυλισμό, βάζετε σαν στόχο να βρείτε τα αδέλφια σας, αλλά και να μαζέψετε πρώτες ύλες, που θα βοηθήσουν στην κατασκευή ενός αερόπλοιου, που θα μεταφέρουν όλους τους Courines, σε νέα εδάφη, μακριά από τους Urlags.


Το Greak: Memories of Azur είναι στην ουσία ένα action adventure side scroller, όπου έχετε την ικανότητα να εναλλάσσετε χαρακτήρα, ανάμεσα στα τρία αδέλφια. Αυτό κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είναι ένα γραμμικό παιχνίδι, καθώς είναι από την αρχή ξεκλειδωμένες οι ικανότητες του κάθε χαρακτήρα και έτσι είναι αρκετά εύκολο να πάρετε από την αρχή, την κάθε περιοχή και να την καθαρίσετε. Συνολικά έχετε τέσσερις ζωές, τις οποίες μπορείτε να ξαναγεμίσετε είτε φτιάχνοντας φίλτρα, είτε σκοτώνοντας εχθρούς, είτε πέφτοντας για ύπνο, στο κρεβάτι σας, στον καταυλισμό.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι θυμίζει το Child Of Light, καθώς έχει όμορφο σχεδιασμό, ζωγραφισμένο στο χέρι. Μάλιστα και ο ήχος, είναι πολύ όμορφος με συμφωνικά κομμάτια και έχει δοθεί προσοχή στις λεπτομέρειες. Έτσι για παράδειγμα, όταν καταδύεστε ο ήχος ακούγεται πιο πνιχτός, όπως όταν είσαι πραγματικά, κάτω από το νερό.

Συμπερασματικά, το Greak: Memories of Azur είναι ένα πολύ όμορφο medroidvania με θαυμάσιο art style, το οποίο φαίνεται πως έχει γίνει με μεράκι. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους.


Θετικά:
- Εξαιρετικό soundtrack
- Όμορφα γραφικά και animation
- Η εναλλαγή ανάμεσα στους τρεις χαρακτήρες

Αρνητικά:
- Απουσία χάρτη
- Πολύ γραμμικό

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Navegante Entertainment
Publisher: Team 17
Available for: Switch, PC, Xbox Seriew X|S, PS5
Tested on: Switch
Release date: 17/8/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review