Cardaclysm: Shards of the Four Review

Το Cardaclysm: Shards of the Four είναι ένα card game με rpg στοιχεία, το οποίο αναπτύχθηκε από την Elder Games, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Headup Games.

Ως προς την ιστορία, ένας νεαρός μάγος ενεργοποιεί καταλάθος την αποκάλυψη, καλώντας στην ουσία τους καβαλάρηδες της αποκάλυψης. Έτσι, τώρα πρέπει να διορθώσετε αυτό το λάθος, προτού έρθει το τέλος του κόσμου, αλλά και πρωτού σας πάρουν χαμπάρι οι πρεσβύτεροι. Έτσι, ξεκινάτε ένα ταξίδι μαζεύοντας τις κατάλληλες πληροφορίες για να τους αντιμετωπίσετε. Στο παιχνίδι κυρίως μαζεύετε αντικείμενα και νικάτε τους αντιπάλους σας. Μάλιστα δεν μπορείτε να αλλάξετε περιοχή, αν πρώτα δεν καθαρίσετε όλους τους αντιπάλους σας.


Το παιχνίδι ευτυχώς δεν είναι εκδικητικό καθώς ο εξοπλισμός και τα αντικείμενα που συλλέγετε διατηρούνται τα περισσότερα, ακόμα και όταν ξαναξεκινάτε από την αρχή. Αυτό συμπεριλαμβάνει ζωτικούς πόρους όπως τους Golden Runes και τα Soul Orbs, καθώς και εξοπλισμό με τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε στον χαρακτήρα σας. Αυτό που δεν περιλαμβάνει είναι μερικές από τις κάρτες που αποκτάτε από τη μάχη. Κάθε φορά που πεθαίνετε, το παιχνίδι θα σας χλευάζει δείχνοντας κάρτες που έχετε χάσει.


Το πιο απογοητευτικό όμως στο παιχνίδι είναι το πόσο εξαρτάστε από τυχαίους πόρους που παίρνετε στα μπουντρούμια. Τα Golden Runes για παράδειγμα, είναι ένας από τους δύο πόρους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να καλέσετε τέρατα ή να κάνετε ξόρκια. Κάθε κάρτα έχει διαφορετικό κόστος και θα χρειαστεί να ξοδεύετε τουλάχιστον ένα Soul Orb κάθε φορά που καλείτε οποιοδήποτε τέρας. Έτσι όσα λιγότερα Soul Orbs, βρίσκετε σε ένα μπουντρούμι, τόσα λιγότερα τέρατα μπορείτε να καλέσετε.


Επιπλέον, ένας άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να ανακτήσετε μόνο δύο Runes σε κάθε γύρο μάχης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην έχετε πολύ ακριβές κάρτες στο deck σας. Κάτι που μπορείτε να βρείτε αρκετά δύσκολο, καθώς υπάρχουν πολλές κάρτες που κοστίζουν πάνω από 30 Runes. Έτσι, θθα πρέπει εξαρχής να χτίζετε σωστά τη στρατηγική σας.

Συμπερασματικά, το Cardaclysm: Shards of the Four είναι από τα παιχνίδια που έχουν τις προοπτικές να γίνουν πολύ καλά, αλλά κάπου το χάνουν, με μικρολαθάκια που θα απογοητεύσουν τους νέους παίχτες.


Θετικά:
Πολλές μάχες που πρέπει να κάνετε
Καλή τιμή

Αρνητικά:
Δύσκολο για νέους παίχτες

Βαθμολογία: 5,5/10
Developer: Elder Games
Publisher: Headup Games
Available for: Switch, PC, Xbox Series X|S, Xbox One
Tested on: Switch
Release date: 13/8/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review