Παρουσίαση: Μίζερι

Ο Πολ είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας που γράφει μυθιστορήματα με κεντρικό χαρακτήρα τη Μίζερι. Τελειώνοντας το τελευταίο μυθιστόρημα, στο οποίο τη σκότωσε με τεράστια χαρά, κατευθύνεται προς το σπίτι του ντίρλα στο μεθύσι. Το αμάξι του εκτροχιάζεται και ξυπνάει σε ένα κρεβάτι με τα πόδια του διαλυμένα και μια θεόρατη γυναίκα να τον κοιτάει χαμογελαστή. Είναι η Άννι Γουίλκς, η μεγαλύτερη θαυμάστρια του Πολ και της Μίζερι.

Στο Μίζερι παρακολουθούμε τη νέα καθημερινότητα του σακατεμένου Πολ που δέχεται περίθαλψη από την Άννι. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά δεν είναι. Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Πολ και η Άννι και η ιστορία διαδραματίζεται, κυριολεκτικά σε τέσσερις τοίχους. Τα κεφάλαια είναι μικρά και εθιστικά, γεμάτα αγωνία και σκηνές που θα σας ανατριχιάσουν, καθώς η Άννι είναι θεοπάλαβη.

Η ιστορία και ο τρόμος στην ουσία χτίζονται στους δυο πρωταγωνιστές μας. Η αποξένωση και η ανάγκη για επιβίωση αλλάζει τον Πολ και τη σχέση του με την Άννι, καθώς την μισεί, την αγαπά και τη χρειάζεται. Όλα αυτά τα συναισθήματα αποτυπώνονται με γλαφυρότητα στο βιβλίο και θα σας κάνει να μη θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας, μέχρι να ανακαλύψετε πώς θα τελειώσει αυτή η τρέλα.


Είπαν για το βιβλίο:

«Κλασικό βιβλίο του Στίβεν Κινγκ… γεμάτο ανατροπές, με σταδιακή κλιμάκωση της αγωνίας.»
–Boston Globe

«Πραγματικά καθηλωτικό.»
–Publishers Weekly

«Εντυπωσιακά καλογραμμένο.»
–The Indianapolis Star

«Ο Κινγκ στα καλύτερά του!»
–The New York Times

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:


Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της εποχής μας. Με 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων στο ενεργητικό του. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες και σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Το Ινστιτούτο, Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση, Ωραίες Κοιμωμένες (που έγραψε μαζί με τον γιο του, Owen King).

Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN. Επίσης, τα The Outsider (Ο ξένος) και Το Ινστιτούτο κατέκτησαν την πρώτη θέση στα βραβεία Goodreads Choice, στην κατηγορία μυστηρίου και θρίλερ, το 2018 και 2019 αντίστοιχα. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.

Χαρακτηριστικά βιβλίου:

Συγγραφέας: Stephen King
Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
ISBN: 978-960-64-5149-2
Σελίδες: 408
Ημερομηνία Έκδοσης: 16/4/2021


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review