The Long Gate Review

Το The Long Gate μας έρχεται από την Inductance, LLC και πρόκειται για ένα puzzle παιχνίδι που απευθύνεται περισσότερο σε μηχανολόγους, παρά στον μέσο παίχτη, καθώς ο δημιουργούς του David Shaw, σπούδασε μηχανολόγος και θέλησε να βάλει τις γνώσεις του στο παιχνίδι.


Η ιστορία στο The Long Gate ξεκινάει σε ένα περίεργο κόσμο, που μοιάζει σαν κλινική. Ο χώρος είναι ιδιαίτερα καθαρός, χωρίς λεπτομέρειες και με συμμετρίες. Στο παιχνίδι δεν υπάρχει ιστορία, αλλά μόνο γρίφοι που θα πρέπει να λύσετε. Κάθε φορά έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε αναλογικούς και ψηφιακούς γρίφους που μπορείτε να λύσετε. Στην αρχή σας δίνετε ένα απλό tutorial που συνοδεύεται από απλούς γρίφους και στη συνέχεια σας δίνουν τους κανονικούς γρίφους, οι οποίοι χρειάζονται βαθιά κατανόηση.


Οι αναλογικοί γρίφοι ξεκινούν δείχνοντας στους παίχτες πώς μπορούν να ολοκληρώσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Αυτό στην αρχή είναι πολύ εύκολο, καθώς ενώνεις απλά 2 καλώδια. Όμως στη συνέχεια προστίθενται και άλλοι κόμβοι και καλώδια, όπου το ένα επηρεάζει το άλλο, με αποτέλεσμα σε κάποιο σημεία να έχουμε να κάνουμε με δεκάδες καλώδια και κόμβους.

Οι ψηφιακοί γρίφοι μοιάζουν και αυτοί με τους αναλογικούς, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με διακόπτες που επιτρέπουν να περνά το ρεύμα ή όχι. Μετά από ένα σημείο γίνονται και αυτοί δύσκολοι, καθώς αυξάνονται οι διακόπτες και οι διαδρομές που μπορεί να περάσει το ρεύμα.


Συμπερασματικά, το The Long Gate είναι ένα καλό παιχνίδι, το οποίο όμως δεν είναι για όλους, καθώς οι γρίφοι του είναι αρκετά δύσκολοι και εστιάζονται στα μαθηματικά και τη μηχανική.


  Θετικά:
- Γρίφοι που βασίζονται στη φυσική

Αρνητικά:
- Υψηλό επίπεδο δυσκολίας|
- Έλλειψη ιστορίας

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Inductance, LLC
Publisher: Inductance, LLC
Available for: Nintendo Switch, PC, PS4
Release date: 30/7/2021
Tested on: 
Nintendo Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review