Super Magbot Review

Το Super Magbot είναι ένα ενδιαφέρον 2D puzzle platformer παιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Astral Pixel, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού ανέλαβε η Team17.


Ως προς την ιστορία, είστε ένα ρομπότ όπου έχετε σαν σκοπό να ταξιδέψετε στους 4 κόσμους της Magnetia, με σκοπό να βρείτε τα MacGuffins, όπου χρειάζεται για να σώσετε τον κόσμο από έναν τεράστιο αστεροειδή που πλησιάζει την Magnetia. Όμως τον δρόμο σας κλείνει ο κακός Magsteroid, που θέλει να αποκλείσει τα MacGuffins για τους δικούς του λόγους. Έτσι, λοιπόν ξεκινάτε το ταξίδι σας παιρνώντας από διάφορες πίστες με σκοπό να φτάσετε στον στόχο σας.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα απλό. Το μόνο που κάνεις είναι να πατάς δυο κουμπιά, που αντιστοιχούν στο κόκκινο και το μπλε χρώμα του μαγνήτη. Έτσι λοιπόν αν συναντάς έναν τοίχο που θέλεις να ανέβεις και κ κορυφή έχει μπλε χρώμα, εσύ θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τον κόκκινο μαγνήτη, για να υπάρξει έλξη. Ενώ αν θες να πηδήξεις από το ένα σημείο στο άλλο, αλλά εκεί που είσαι πατάς σε μπλε, θα πρέπει να επιλέξεις τον μπλε μαγνήτη για να σε απωθήσει και έτσι να πηδήξεις δίπλα. Βέβαια όμως θα πρέπει να σημαδεύεις το μπλε με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να σε εκτοξεύσει στην κατεύθυνση που θέλεις. Το παιχνίδι συνεχίζει στο ίδιο στυλ, μόνο που γίνεται όλο και πιο απαιτητικό στη συνέχεια, με διπλά και τριπλά πηδήματα/απωθήσεις στον αέρα κτλ.


Συμπερασματικά, το Super Magbot είναι ένα 2D puzzle platformer παιχνίδι, το οποίο μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικό και σε κάποια σημεία μπορεί να φανεί και άδικο, όταν κάνετε τις μανούβρες στον αέρα, καθώς όλα γίνονται πολύ γρήγορα και κάποιες φορές θα πρέπει να πατήσετε κουμπιά, προτού ακόμα φτάσει στο κατάλληλο σημείο.


  Θετικά:
- Υψηλό επίπεδο δυσκολίας
- Μοναδικό gameplay με τη χρήση μαγνητών

Αρνητικά:
- Ο χειρισμός παίρνει ώρα για να τον συνηθίσεις
- Αδιάφορη ιστορία

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Astral Pixel
Publisher: Team17
Available for: Nintendo Switch, PC
Release date: 22/6/2021
Tested on: 
Nintendo Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review