Samurai Warriors 5 Review

Το Samurai Warriors 5 μας έρχεται από την Koei Tecmo και αποτελεί την τελευταία προσθήκη της σειράς Samurai Warriors. Η σειρά αυτή αποτελεί ένα musou τίτλος, όπου σε αυτούς έρχεστε αντιμέτωποι με πολλούς αντιπάλους.


Η ιστορία επικεντρώνεται στον Nobunaga Oda, από τα πρώτα βήματά του, όπου μπορούμε να δούμε πως εξελίχτηκε. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε και όλα τα σπουδαία ονόματα εκείνης της εποχής και τις μάχες που δώσανε.

Ως προς το gameplay έχουμε να κάνουμε με έναν Hack n Slash τίτλο, όπου στην ουσία πατάμε δυο κουμπιά για απλές και δυνατές επιθέσεις. Έπειτα, έχουμε την Musou Attack, όπου κάνει μπόλικη ζημιά και είναι ιδανική για να ανοίξεις δρόμο ή να τα βάλεις με κάποιον στρατηγό. Οι επιλογές όμως δε σταματάνε εδώ καθώς μπορείτε να εξοπλίσετε κάθε χαρακτήρα με μέχρι 4 Ultimate Skills και τέλος υπάρχει η γνωστή μπάρα rage, όπου όσο την χρησιμοποιείτε αυξάνονται τα στατιστικά σας και η ταχύτητά σας. Μάλιστα σε συνδυασμό με την Musou Attack, μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερη ζημιά, η οποία συνοδεύεται με ένα cinematic στο τέλος.


Στη συνέχεια έχουμε το Dojo, όπου εκεί μπορείς να εκπαιδέψεις τους χαρακτήρες σου, ξοδεύοντας skill πόντους σε διάφορα skill trees. Πολλά skills είναι κλειδωμένα και πρέπει πρώτα να τα ανέβεις επίπεδο για να ξεκλειδωθούν.

Επίσης έχουμε το σιδηρουργείο, όπου εκεί μπορείς να κάνεις dismatle όπλα που βρίσκεις, για να πάρεις χρήματα και τις abillities που είχαν, ώστε μετά να κάνεις upgrade τα σπαθιά που χρησιμοποιείς. Μάλιστα ο κάθε χαρακτήρας θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος στο συγκεκριμένο είδος όπλου, οπότε δεν μπορείς να φτιάξεις ένα μόνο είδος όπλου και να το εξοπλίζεις σε όλους τους χαρακτήρες.

Στο Samurai Warriors 5 εκτός το Story Mode, έχουμε και το Citadel Mode που εκεί στην ουσία πας να κάνεις grid για να μαζέψεις υλικά και χρήματα και έτσι να μπορέσεις να αναβαθμίσεις τα υπόλοιπα κτήρια, τα οποία είναι απαραίτητα.


Ως προς το τεχνικό τομέα, το Samurai Warriors 5 έχει πολύ όμορφο εικαστικό, όπου επικρατούν οι κόκκινες αποχρώσεις. Μάλιστα στην αρχή και στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχουμε ένα cinematic με την εξέλιξη της μάχης, η οποία έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τέλος, στον τομέα του ήχου επικρατούν ιαπωνικοί ήχοι.

Συμπερασματικά, το Samurai Warriors 5 επιστρέφει προσφέροντας μια όμορφη Hack n Slash εμπειρία, το οποίο θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της σειράς.


Θετικά:
- Χορταστικό story mode
- Όμορφος οπτικοακουστικός τομέας

Αρνητικά: 
- Έλλειψη αγγλικού voice acting
- Μικρότερο roster από το προηγούμενο

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Koei Tecmo
Publisher: Koei Tecmo
Available for: Switch, PS4, PC, Xbox One
Tested on: PS4
Release date: 27/7/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review