Frostpunk: Console Edition Review

Το Frostpunk είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2018, από την 11 Bit Studios. Τώρα μας έρχεται και η Frostpunk: Console Edition, η οποία έρχεται μαζί με τα τρία expansions του παιχνιδιού, τα οποία είναι τα The Last Autumn, On the Edge και The Rifts. Η Console Edition κυκλοφόρησε 21 Ιουλίου για PS4 και Xbox One.


Ως προς την ιστορία έχουμε να κάνουμε με ένα steampunk citybuilding survival τίτλο, όπου αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός ηγέτη που θα πρέπει να σώσει τους ανθρώπους της ομάδας του. Στον κόσμο επικρατούν πολικές θερμοκρασίες και πάγος και χιόνι έχει καλύψει όλη την επιφάνεια της Γης. Εσείς φτιάχνετε μια πόλη σε έναν κρατήρα και θα πρέπει να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις, που θα βοηθήσουν στην επιβίωση των πολιτών σας.


Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό; Η απάντηση είναι καθόλου, αφού το παιχνίδι είναι έτσι φτιαγμένο που σε αναγκάζει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Τι θα κάνεις όταν το φαγητό είναι λιγοστό και δεν φτάνει για όλους; Θα το μοιράσεις σε όλους ή σε αυτούς που είναι πιο χρήσιμοι; Τι θα κάνεις με τους αρρώστους και τα παιδιά; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα κληθείτε να τα απαντήσετε μέσα από τις ενέργειες που θα κάνετε ως ηγέτης.


Συμπερασματικά, το Frostpunk είναι ένα παιχνίδι με βάθος, που δε σας νοιάζει απλά να βγάλετε την ιστορία, αλλά να πάρετε και τις σωστότερες αποφάσεις ως ηγέτης.


 Θετικά:
- Εθιστικό gameplay
- Πανέμορφη background μουσική

Αρνητικά:
- Γραμμική εξέλιξη
- Σε αναγκάζει να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις

Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: 11 Bit Studios
Publisher: 11 Bit Studios
Available for: Xbox One, PS4
Release date: 21/7/2021
Tested on: 
PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review