F1 2021 Review

Τα racing παιχνίδια που βγαίνουν σε ετήσια βάση, όπως είναι λογικό λίγο πολύ μοιάζουν, καθώς οι αλλαγές που γίνονται είναι περιορισμένες. Σε αυτό το κλίμα κινείται και το παιχνίδι της Formula 1, το οποίο κυκλοφορεί κάθε καλοκαίρι παράλληλα με το πραγματικό πρωτάθλημα Formula 1. Φέτος όμως έχουμε μια διαφορά, η ΕΑ εξαγόρασε την Codemasters και έχουμε την κυκλοφορία των νέων γενιάς κονσόλων, έτσι ελπίζουμε να δούμε κάποιες βελτιώσεις.


Σε αυτή τη παρουσίαση δεν θα αναφερθούμε εκτενώς στα modes που υπάρχουν στο F1 2021, αλλά θα παρουσιάσουμε τις αλλαγές και τις προσθήκες που συναντάμε. Αρχικά έχουμε το Braking Point, το οποίο είναι το story mode του παιχνιδιού. Σε αυτό θα παίξετε ως Casper Akkerman και ως Aiden Jackson. Οι δυο οδηγοί ανήκουν στην ίδια ομάδα, αλλά η σχέση τους δεν είναι καλή με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς σε ένταση, να μην μπορούν να συνεργαστούν και εξαιτίας τους να κινδυνεύει να καταστραφεί η ομάδα. Ο Aiden Jackson, είναι βετεράνος με πολλά πρωταθλήματα και νίκες στην πλάτη του, όπου είναι ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση, ενώ ο Aiden Jackson, είναι νέος και πολύ φιλόδοξος οδηγός.


Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από 17 κεφάλαια, όπου θα παρακολουθούμε την ιστορία τους μέσα από cinematics και κάπου στην μέση του αγώνα θα παίρνουμε τον έλεγχο του οχήματος και θα έχουμε ένα στόχο να εκπληρώσουμε. Οι στόχοι είναι πολύ απλοί, όπως τερμάτισε πρώτος, προσπέρασε τον τάδε αριθμό από αυτοκίνητα ή προσπέρασε το τάδε αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο χρόνο. Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και διαρκεί γύρω στις 10 ώρες. Μάλιστα είναι η καλύτερη εισαγωγή για τους νέους παίχτες.


Μια άλλη προσθήκη του τίτλου που θα συναντήσουμε αφορά το Career mode, όπου πλέον μπορείτε να συνδεθείτε με έναν φίλο σας μαζί και να παίξετε το ίδιο career mode, όπου μπορείτε είτε να ανήκετε στην ίδια ομάδα και να συνεργάζεστε για να φτάσετε στην κορυφή, είτε να διαλέξετε διαφορετικές ομάδες και να
παλέψετε για το ποιος από τους δύο θα κατακτήσει την πρώτη θέση.

Τέλος, έχει προστεθεί και η επιλογή real-season start, όπου μπορείτε να μπείτε στο πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας την πραγματική βαθμολογία και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, όπου απλά παίρνετε τη θέση ενός οδηγού και συνεχίζετε την ιστορία από το σημείο του πρωταθλήματος που βρίσκεται.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο τίτλος έρχεται με δυο διαφορετικά modes για το PlayStation 5 και το Xbox Series X, όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο graphic mode που προσφέρει 4K/60 fps και στο performance mode όπου προσφέρει 2K/120 fps. Ενώ το Xbox Series S προσφέρει 1080/60 fps.

Συμπερασματικά, το F1 2021 προσφέρει μια νέα ολοκληρωμένη εμπειρία, όπου θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της σειράς.


Θετικά:
- Φιλικότερο για τους νέους παίκτες
- Μηδενικά loading times
- Βελτιωμένη ΑΙ

Αρνητικά:
Απουσία της κατηγορίας F1 Legends

Βαθμολογία: 9/10
Developer: Codemasters
Publisher: EA Sports
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox Series X|S, Xbox One
Release date: 16/7/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review