Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed Review

Το Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed μας έρχεται από την Marvelous και αποτελεί την remaster έκδοση του AKIBA'S TRIP Plus, που είχε κυκλοφορήσει το 2011 για PSP, αλλά μόνο στην Ιαπωνία.


Ως προς την ιστορία είστε ο Nanashi, ο οποίος ψάχνει τον φίλο του στα σοκάκια της Akihabara. Όταν τελικά τον βρίσκει ανακαλύπτει πως έχει πέσει θύμα ενός βρικόλακα και στην προσπάθειά του να τον υπερασπιστεί, τα βάζει με τον βρικόλακα και καταλήγει ετοιμοθάνατος. Όμως για καλή του τύχη, το σκηνικό αυτό παρακολουθεί η αδελφή του βρικόλακα, η οποία μια και δεν εγκρίνει τις πράξεις του αδελφού της, αποφασίζει να σας σώσει, μετατρέποντάς σας σε βρικόλακα.


Στη συνέχεια σας βρίσκει η
μυστική υπηρεσία NIRO, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που γνωρίζουν την ύπαρξη των βρικολάκων και προσπαθούν να τους σταματήσουν, από το να φέρνουν το χάος στην Ιαπωνία. Έτσι λοιπόν σας δίνεται η επιλογή είτε να συνεργαστείτε με την NIRO, είτε να πεθάνετε. Φανταστείτε τη διαλέγετε...

Αυτό που κάνει τους τίτλους Akiba's Trip να ξεχωρίζουν και έχουν γίνει γνωστοί είναι ο τρόπος μάχης. Σκοπό σας είναι να γδύσετε (κυριολεκτικά), τους αντιπάλους σας, οι οποίοι είναι βρικόλακες και έτσι αφού τους δει το φως του ήλιου να καούν!


Ως προς το
gameplay, στην ουσία οι μάχες γίνονται με 4 κουμπιά. Έχουμε την άμυνα, χαμηλή επίθεση για να σημαδεύσεις τα παντελόνια τους, επίθεση στον κορμί για να τους βγάλεις την μπλούζα και επίθεση στο κεφάλι, σε περίπτωση που φοράνε γυαλιά/ σκουφάκι κτλ. Έτσι λοιπόν χτυπάτε συνεχώς ένα σημείο και έπειτα από έναν αριθμό χτυπημάτων σας δίνει τη δυνατότητα να προσπαθήσετε να τους βγάλετε το ρούχο. Μάλιστα πολλές φορές ενεργοποιείται και η επιλογή αλυσιδωτών γδυσιμάτων όπου μπορείτε να βγάλετε 3-4 ρούχα στη σειρά των αντιπάλων σας.

Φυσικά χρειάζεται να προσέχετε καθώς και αυτοί μπορούν να σας βγάζουν τα ρούχα και μη ξεχνάτε πως είστε και εσείς βρικόλακας πλέον.


Ο εξοπλισμός που μπορείτε να χρησιμοποιείτε είναι φυσικά ρούχα, όλων των ειδών, μέχρι και cosplay μπορείτε να κάνετε. Γενικά, μπορείτε να τα κάνετε upgrade ώστε να αντέχουν περισσότερο, ενώ για όπλα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μπουκάλια, μπαστούνια, ομπρέλες, τσάντες και γενικά ότι βρείτε μπροστά σας. Μάλιστα μπορείτε να αγοράζετε και βιβλία που σας μαθαίνουν καινούριες επιθέσεις.

Ως προς τον τομέα των γραφικών, το παιχνίδι δείχνει την ηλικία του. Φυσικά φαίνεται πως είναι βελτιωμένα τα γραφικά αλλά ξεχωρίζει πως πρόκειται για port. Ως προς τον ηχητικό τομέα, τα πράγματα είναι αδιάφορα με επαναλαμβανόμενα sound effects και αδιάφορο voice acting.

Συμπερασματικά, το Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που διαρκεί γύρω στις 9 ώρες. Απλά είναι από τους τίτλους που απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό και θα πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις από πριν. Παίρνει έναν echhi τίτλο, όπου κάνεις μάχες για να γρύσεις κόσμο, αυτό.


  Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Ποικιλία ρούχων
- Γδύνεις κόσμο

Αρνητικά:
- Μέτριος οπτικοακουστικός τομέας

Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: Marvelous 
Publisher: Marvelous 
Available for: Nintendo Switch, PS4
Release date: 23/7/2021
Tested on: 
PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review