Wreckfest Review

Το Wreckfest μας έρχεται από την developer Bugbear, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η THQ Nordic. Το Wreckfest έρχεται για να μας προσφέρει μπόλικη δράση, καταστροφές και λαμαρίνες να πετάγονται εδώ και εκεί.


Το παιχνίδι μπορείτε να το παίξετε είτε ως arcade, είτε ως εξομοιωτή, είτε ως ένα μείγμα αυτών των δύο ειδών. Φυσικά όμως ο βασικός ρόλος για να παίξετε το παιχνίδι είναι για να προσπαθήσετε να καταστρέψετε τα αυτοκίνητα των αντιπάλων σας. Εδώ είναι και που συναντάμε ένα από τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού, αφού έχουμε πολύ καλές παραμορφώσεις των οχημάτων, όπου δείχνει λαμαρίνες να στραβώνουν, πόρτες να φεύγουν και κομμάτια από τα οχήματα να σκορπάνε σε κάθε πλευρά.


Ένα ακόμα θετικό του παιχνιδιού είναι η καλή τεχνητή νοημοσύνη. Οι οδηγοί των άλλων οχημάτων κινούνται έξυπνα στις πίστες, οπότε μη θεωρήσετε στιγμή ότι είναι εύκολο να βγάλετε εκτός πίστας τα αντίπαλα οχήματα. Οι αντίπαλοι δεν πέφτουν πάνω σας ανά πάσα στιγμή με σκοπό να σας εμβολίσουν, αλλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, που συνήθως είναι οι τελευταίες στροφές πριν τον τερματισμό, ώστε να σας καταστρέψουν.

Ως προς τα διαθέσιμα modes, έχουμε το career mode όπου ξεκινάτε από τα χαμηλά, συλλέγοντας πόντους εμπειρίας αλλά και credits για να αποκτήσετε νέα αυτοκίνητα και να κάνετε αναβαθμίσεις. Στο career mode  θα λάβετε μέρος σε αρκετά διαφορετικά αγωνίσματα με μεγάλη ποικιλία, από τους κλασικούς αγώνες όπου πρέπει να βγείτε πρώτοι, έως αρένες όπου πρέπει να παραμείνετε ζωντανοί μέχρι το τέλος.


Ως προς τα γραφικά, έχουμε καλοσχεδιασμένα μοντέλα αυτοκινήτων, πίστες με πάρα πολλές λεπτομέρειες και βέβαια η καταστροφή των αυτοκινήτων αλλά και μεγάλου μέρους των πιστών που κλέβουν την παράσταση. Ως προς τον ηχητικό τομέα, έχουμε πολύ ωραία μουσική, με rock, heavy metal κομμάτια, που ταιριάζουν τέλεια στους ρυθμούς του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, το Wreckfest είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις του είδους. Αν σας αρέσουν αυτά τα είδη παιχνιδιού, είναι πολύ καλή επιλογή.


Θετικά:
Μεγάλο επίπεδο παραμετροποίησης
- Καλά ισορροπημένη AI
- Ρεαλισμός στις συγκρούσεις

Αρνητικά:
- Μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης
Πτώσεις frame rate

Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: Bugbear
Publisher: THQ Nordic
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox One
Tested on: PS5
Release date: 4/5/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review