Wonder Boy: Asha in Monster World Review

Το Wonder Boy: Asha in Monster World αποτελεί remake του Wonder Boy IV, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1994, τώρα όμως ξανάρχεται από την developer Artdink και την publisher ΙΝΙΝ Games.


Ως προς την ιστορία, η πρωταγωνίστρια μας είναι η Asha, η οποία θα πρέπει να ελευθερώσει 4 πνεύματα, τα οποία έχουν παγιδευτεί στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι της αυτό όμως δεν είναι μόνη, καθώς έχει μαζί της το Pepelogoo, ένα γλυκούλι πλασματάκι, το οποίο θα τη βοηθήσει στο δύσκολο ταξίδι της.


Ως προς το gameplay, οι μηχανισμοί δεν αλλάζουν και παραμένουν ιδιαίτερα απλοί. Έχετε ένα σπαθί για να πολεμάτε και την ασπίδα για να αμύνεστε. Μάλιστα, όσο αμύνεστε με την ασπίδα, τόσο γεμίζει μια μπάρα και μετά θα μπορείτε να απελευθερώσετε μια δυνατή επίθεση. Μαζί σας έχετε και τον Pepelogoo, ο οποίος σας βοηθάει να γλιστράτε στον αέρα και να κάνετε διπλό πήδημα.

Ως προς τα γραφικά, εδώ είναι που συναντάμε και τις περισσότερες διαφορές καθώς ξεφεύγουμε από τα 2Dγραφικά και πάμε στο 3D. Η αλλαγή αυτή απογειώνει το παιχνίδι και κάνει πολύ πιο ευχάριστο το παίξιμό του. Ως προς τον ήχο, έχουμε τη προσθήκη voice overs, τόσο στα Ιαπωνικά, όσο και στα Αγγλικά. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι φυσικές εκδόσεις θα περιλαμβάνουν και το Wonder Boy IV παιχνίδι, κάτι που θα λείπει από τις ψηφιακές εκδόσεις.


Συμπερασματικά, το Wonder Boy: Asha in Monster World είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το οποίο είναι σχετικά εύκολο και θα σας κρατήσει γύρω στις 5 ώρες απασχολημένους.


Θετικά:
- Απλό gameplay
- Βελτιωμένος οπτικός και ηχητικός τομέας

Αρνητικά: 
- Χαμηλό επίπεδο δυσκολίας

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Studio Artdink
Publisher: ININ Games
Available for: Switch, PS4, PC
Tested on: PS4
Release date: 28/5/2020

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review