Scarlet Nexus Review

Η Bandai Namco μας έχει προσφέρει πολλούς τίτλους οι οποίοι θυμίζουν anime, όπως το Ni No Kuni, το Code Vein και το Dragon Ball Z: Kakarot. Αυτή τη φορά μας έρχεται με έναν καινούριο τίτλο, το Scarlet Nexus.

Ως προς την ιστορία, έχουμε κάποιες εξωγήινες οντότητες, γνωστές με το όνομα Others, οι οποίοι επιτίθονται στους ανθρώπους και τρέφονται με τον εγκέφαλό τους. Όμως και οι κάτοικοι της πόλης New Himuka γεννιούνται και αυτοί ως προς το πλείστον με κάποια ιδιαίτερη δύναμη, όπως τηλεμεταφορά, τηλεμετακίνηση, διορατικότητα, σκλήρυνση ή τη δύναμη να γίνονται αόρατοι. Οι πιο δυνατοί από αυτούς, επιλέγουν να γίνουν πολεμιστές και μάχονται κατά των Others.


Οι πρωταγωνιστές μας είναι ο Yuito Sumeragi και η Kasane Randall. Ο Yuito είναι ο συνηθισμένος λιγομίλητος, ντροπαλός, ενθαρρυντικός πρωταγωνιστής που τον συμπαθούν όλοι. Ο Yuito έχει χάσει τη μητέρα τους από ένα Other, ενώ ταυτόχρονα σώθηκε την τελευταία στιγμή από έναν στρατιώτη. Από τότε λοιπόν είχε σαν στόχο να γίνει και αυτός στρατιώτης και να βοηθήσει στον αγώνα της ανθρωπότητας, ενάντια στα Others. Η Kasane Randall από την άλλη είναι απόμακρη και δε δένεται με κανέναν άλλον εκτός από τη δίδυμη αδελφή της, την Naomi, με την οποία είναι προσκολλημένη και θεωρεί πως μόνο αυτή μπορεί να την προστατεύσει.


Ως προς το gameplay, στην αρχή του παιχνιδιού μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους διαθέσιμους χαρακτήρες. Ο Yuito πολεμάει από κοντά, ενώ η Kasane επιτίθεται από απόσταση. Ο καθένας χαρακτήρας θα σας προσφέρει μια ιστορία γύρω στις 25 ώρες και θα πρέπει να παίξετε και με τους δύο χαρακτήρες για να μάθετε όλη την ιστορία. Ο δρόμος των δυο πρωταγωνιστών συχνά τέμνεται και πολλές φορές δε θα καταλαβαίνετε τους λόγους για τους οποίους συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται ο άλλος χαρακτήρας, μέχρι τελικά να παίξετε και τη δικιά του ιστορία.


Το παιχνίδι γενικά είναι περισσότερο cinematic ιστορία και λιγότερο δράση. Στην ουσία ξεκινάς με την ιστορία, συνεχίζεις με λίγη δόση δράσης και στη συνέχεια έχει λίγη ιστορία και επιστροφή στη βάση της ομάδας. Στη βάση μπορείτε να ασχοληθείτε με την βελτίωση των δεσμών των μελών της ομάδας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δεσμος σας με έναν παίχτη, τόσο περισσότερο θα σας βοηθάει με τη μάχη.

Το σύστημα μάχης είναι πολύ καλό. Εκτός τις συνηθισμένες επιθέσεις, οι πρωταγωνιστές έχουν τη δύναμη της τηλεμετακίνησης και έτσι μπορούν πατώντας το R2 μπορείς να πετάς στους εχθρούς κολώνες και να τους κάνεις ζημιά. Μάλιστα μπορείς να ενεργοποιείς και τις δυνάμεις των υπόλοιπων μελών της ομάδας σου και να κάνεις συνδυασμένες επιθέσεις. Έτσι για παράδειγμα μπορείς ένα μέλος της ομάδας σου να έχει τη δύναμη να γίνεται άτρωτος. Τότε λοιπόν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη δύναμη για περιορισμένο χρόνο, ενώ όσο δεν τη χρησιμοποιείς η μπάρα γεμίζει για να μπορέσεις να τη ξαναχρησιμοποιήσεις.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο. Γενικώς κυριαρχεί το anime στοιχείο και η διήγηση γίνεται με τη μορφή πάνελ, σαν να διαβάζεις κόμιξ. Παρόλα αυτά όμως καταφέρνουν να δώσουν μια ροή στην ιστορία. Ως προς τον ήχο, έχουμε full voiced με ιαπωνικό και αγγλικό ήχο. Στα θετικά είναι και το soundtrack του παιχνιδιού το οποίο είναι πολύ όμορφο και κυριαρχούν οι jazz ήχοι.

Συμπερασματικά, το Scarlet Nexus είναι μια πολύ ωραία πρόταση για όποιον του αρέσουν τα anime στυλ παιχνίδια. Η ιστορία και οι χαρακτήρες σε κάποια σημεία γίνονται προβλέψιμοι, αλλά παρόλα αυτά η γενική ιστορία καταφέρνει να σε κρατήσει.


Θετικά:
- Soundtrack
- Ενδιαφέρον σύστημα μάχης

Αρνητικά:
Αδιάφορες δευτερεύουσες αποστολές

Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: Bandai Namco Studios
Publisher: Bandai Namco Entertainment Hellas
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, PC, Xbox Series X|S, Xbox One
Release date: 25/6/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review