Ninja Gaiden Master Collection Review

Το Ninja Gaiden Master Collection μας έρχεται για να μας προσφέρει τους τρεις νεότερους τίτλους. Για αρχή, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η συλλογή δεν περιέχει τις αρχικές κυκλοφορίες των Ninja Gaiden και Ninja Gaiden II, αλλά τις Sigma εκδόσεις τους που κυκλοφόρησαν στο PlayStation 3. Μάλιστα η Team Ninja ανέφερε ότι είχε χαθεί ο πηγαίος κώδικας των αρχικών εκδόσεων, οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς.


Ως προς την ιστορία, αυτή δεν αλλάζει σε σχέση με τους αρχικούς τίτλους, αν και έχουμε λίγο επιπλέον υλικό, όπου απαντιούνται και ολοκληρώνονται κάποιες ιστορίες. Η ιστορία στον πρώτο τίτλο ξεκινά με τον Ruy να κυνηγάει τον δαίμονα Doku, ο οποίος κατέστρεψε το χωριό του και έκλεψε το Dark Dragon Blade. Η ιστορία στο δεύτερο τίτλο ξεκινά ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του πρώτου τίτλου, όπου μια πράκτορας της CIA, προειδοποιεί τον Ruy για μια επερχόμενη επίθεση που θα δεχτεί το χωριό του. Τέλος, στον τρίτο τίτλο έχουμε τον Ruy, ο οποίος συμμαχεί με τις ιαπωνικές ειδικές δυνάμεις με σκοπό να νικήσουν μια επικίνδυνη συμμορία.


Ως προς το gameplay και οι τρεις τίτλοι έχουν βαθύ σύστημα μάχης και μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολα, αν τα παίξετε επιπόλαια. Ο πρωταγωνιστής μας έχει μια μεγάλη ποικιλία από όπλα τα οποία είναι για κοντινή και για μακρινή μάχη. Μάλιστα το καθένα έχει τη δική του στρατηγική και στυλ, με αποτέλεσμα να θέλει να επενδύσετε αρκετό χρόνο μέχρι να καταλήξετε σε αυτό που ταιριάζει στο παίξιμό σας.

Τέλος, δυο πραγματάκια που μπορούν να ξενίσουν τους νέους παίχτες είναι ότι στα πρώτα παιχνίδια δεν έχεις τον έλεγχο της κάμερας, με αποτέλεσμα κάποιες ξαφνικές εναλλαγές της, να δυσκολέψουν τις μάχες. Καθώς και το γεγονός πως στον πρώτο τίτλο δεν υπάρχει autosave, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι αν χάσετε μπορεί να πάτε και μισή ώρα πίσω στην πρόοδό σας.


Ως προς τα γραφικά, η εικόνα είναι όσο καθαρή γίνεται για ένα remaster. Μάλιστα το frame rate παραμένει σταθερό στα 60 fps. Ως προς τον ήχο, η μουσική επένδυση των τίτλων είναι πολύ καλή και βοηθάει στην ροή της μάχης.

Συμπερασματικά, το Ninja Gaiden: Master Collection είναι ένα παιχνίδι το οποίο απευθύνεται περισσότερους σε νέους παίχτες, οι οποίοι δεν έχουν ξαναπαίξει τα παιχνίδια, καθώς στους παλιούς δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον για να ξαναπαίξουν τους τίτλους.


Θετικά:
- Περιλαμβάνονται τρεις τίτλοι
- Δυνατό gameplay
- Περιλαμβάνονται όλα τα DLCs

Αρνητικά: 
- Δεν προσφέρει τίποτα καινούριο σε όσους έχουν ήδη παίξει τους τίτλους 

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Team Ninja
Publisher: Koei Tecmo
Available for: Switch, PS4, PC, Xbox One
Tested on: PS4
Release date: 10/6/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review