Necromunda: Hired Gun Review

Το Necromunda: Hired Gun μας έρχεται από την developer Streum On Studio, ενώ o publisher του παιχνιδιού είναι η Focus Home Interactive.


Η ιστορία του Necromunda: Hired Gun τοποθετείται στο σύμπαν του Warhammer 40.000.και δίνεται περισσότερο βάρος στον κόσμο και όχι στην ιστορία του παιχνιδιού. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ο οποίος έχει αναλάβει μια πολύ δύσκολη αποστολή, η οποία καταλήγει με τον ίδιο μισοπεθαμένο. Προτού όμως πεθάνει, τον σώζει ένας «περαστικός» ο Jerico, ο οποίος φροντίζει να τον πάει κάπου να το θεραπεύσουν και να τον «αναβαθμίσουν». Έτσι, λοιπόν ανανεωμένος πλέον ο πρωταγωνιστής ψάχνει να βρει ποιοι ήταν πίσω από την υπόθεση της σχεδόν δολοφονίας του και ταυτόχρονα αναλαμβάνει και δευτερεύουσες αποστολές, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε το επάγγελμά του.

Ως προς τις βασικές αποστολές, συνολικά είναι 13, οι οποίες διαρκούν γύρω στο 45λεπτο και αν και από άποψη ιστορίας δεν λένε πολλά, πραγματοποιούνται σε διαφορετικά περιβάλλοντα και έτσι έχουν ένα ενδιαφέρον. Ως προς τις δευτερεύουσες αποστολές τώρα, αυτές είναι πολύ πιο απλές, διαρκούν γύρω στα 15 λεπτά και συνήθως διαδραματίζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή που την έχουμε ξαναδεί από τις αποστολές τις βασικής ιστορίας. Φυσικά, μη περιμένετε να δείτε ποικιλία αποστολών, καθώς οι περισσότερες είναι του στυλ προστατέψτε μια περιοχή από τις αντίπαλες επιθέσεις ή σκοτώστε όλους τους αντιπάλους σας. Οπότε στην ουσία οι δευτερεύουσες αποστολές σας βοηθούν μόνο για να αναβαθμιστείτε περισσότερο, αν και ακόμα και να μη τις κάνετε, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες.


Ως προς το gameplay, η δράση είναι καταιγιστική. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από όπλα που μπορείτε να χρησιμοποιείται, αλλά αν είστε κοντά στους αντιπάλους σας μπορείτε να εμπλακείτε σε meele μάχης και να τους ξεπαστρέψετε, με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτή η επίθεση, μάλιστα είναι σχεδόν σπασμένη, αφού από τη στιγμή που βρεθείτε εντός ακτίνας, η κίνηση γίνεται αυτόματα.

Μάλιστα στο παιχνίδι, είναι έντονο το platformer στοιχείο, καθώς μπορείτε να κάνετε άλμα, να τρέχετε σε κάθετους τοίχους και αργότερα αποκτάτε και έναν γάντζο που σας λύνει τα χέρια.


Ως προς τα γραφικά, είναι ωραία σχεδιασμένοι οι περιβάλλοντες χώροι, αν και δεν εντυπωσιάζει τίποτα. Στα θετικά είναι επίσης και ο καλός φωτισμός. Ως προς το ήχο, έχουμε ωραία sound effects και soundtrack, που ταιριάζει στο ύφος του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, το Necromunda: Hired Gun μπορεί να μην κάνει αυτό το ένα βήμα παραπάνω που να το κάνει να ξεχωρίζει, αλλά προσφέρει καταιγιστική δράση και θα το εκτιμήσουν οι φανς του είδους.


Θετικά:
- Ωραίος σχεδιασμός περιοχών
- Μπόλικη δράση
- Σωστή λειτουργία γάντζου

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Μικρή ποικιλία εχθρών

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Streum On Studio
Publisher: Focus Home Interactive.
Distributor: Ave S.A.
Available for: PS4, PC, Xbox One
Tested on: PS4
Release date: 1/6/2021

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review