Green Hell Review

Το Green Hell μας έρχεται από την Creepy Jar και είναι ένα survival παιχνίδι. Η ιστορία ξεκινά με εσάς να είστε ανθρωπολόγος και να πηγαίνετε με τη γυναίκα σας να ερευνήσετε μια φυλή ιθαγενών στον Αμαζόνιο. Εκεί συνεννοείστε να πάει πρώτα η γυναίκα σας που γνωρίζει τη γλώσσα τους και μετά να πάτε και εσείς. Όμως κάτι πάει πολύ λάθος και ακούτε τη φωνή της γυναίκας σας να ζητά βοήθεια. Καθώς λοιπόν τρέχετε να φτάσετε κοντά της, πέφτετε από ένα γκρεμό, τραυματίζεστε, χάνεστε και από εδώ ξεκινά ένας αγώνας επιβίωσης καθώς ταυτόχρονα αναζητάτε τη γυναίκα σας.


Ως προς το gameplay το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο δύσκολο καθώς κυριολεκτικά θα πρέπει κάθε μέρα να κάνετε αγώνα για να επιβιώσετε. Κάθε φαγητό που φτιάχνετε θα πρέπει να το μαγειρέψετε με το σωστό τρόπο, αλλιώς κινδυνεύετε να πάθετε δηλητηρίαση. Ακόμα θέλει προσοχή και το νερό που πίνετε καθώς δε θέλει και πολύ να καταλήξετε νεκρός. Σωτήριος βοηθός σας είναι ένα ειδικό ρολόι που φοράτε και το σημειωματάριό σας. Με αυτά θα μπορείτε να ελέγχετε τις πληγές σας και ανάλογα το είδος να ακολουθείτε την κατάλληλη θεραπεία. 

Στο παιχνίδι σημαντικό ρόλο παίζει και το crafting. Μέσα στο σημειωματάριό σας μπορείτε να βρίσκετε όλα τα υλικά που χρειάζεστε για να σχεδιάσετε για παράδειγμα παγίδες για να εξασφαλίσετε την τροφή σας ή κτήρια για να διευκολύνετε τη ζωή σας. Μέσα από τον χάρτη του παιχνιδιού μπορείτε να βρείτε καινούριες συνταγές και αντικείμενα, τα οποία όσο καλύτερα αξιοποιήσετε τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να επιβιώσετε.


Ως προς τα γραφικά, ο σχεδιασμός της ζούγκλας είναι πολύ όμορφα δοσμένος, ειδικά με την εναλλαγή μέρας και νύχτας. Ως προς τον ήχο, έχει γίνει και εδώ πολύ καλή δουλειά καθώς οι ιδιαίτεροι ήχοι που κάνουν τα ζώα θα σας βοηθήσουν για να αποφεύγετε τους κινδύνους.

Συμπερασματικά, το Green Hell είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που θα σας δείξει πόσο δύσκολη είναι η επιβίωση στη ζούγκλα. Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε τις αντοχές, εξοπλιστείτε με μπόλικη υπομονή και πατήστε το play.


Θ
ετικά:
- Πολύ καλό σενάριο
- Όμορφα γραφικά

Αρνητικά: 
- Μέτριο voice acting
- Μεγάλο επίπεδο δυσκολίας

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Creepy Jar
Publisher: Creepy Jar
Available for: Switch, PS4, Xbox One, PC
Tested on: PS4
Release date: 9/6/2020

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review