Disgaea 6: Defiance of Destiny Review

Το Disgaea 6 επιστρέφει στα γνωστά λιμέρια, από την Nippon Ichi Software.

Ως προς την ιστορία, έχουμε τον Zed, ο οποίος είναι ζόμπι και ο οποίος σκότωσε τον δαίμονα της καταστροφής, ο οποίος είναι ο πιο δυνατός δαίμονας. Πώς το κατάφερε αυτό; Ο Zed, δεν είναι καλός μαχητής, αλλά έχει μια πολύ ιδιαίτερη δύναμη, η οποία είναι το «Super Reincarnate». Χάρη σε αυτή τη δύναμη, κάθε φορά που πεθαίνει, αναγεννιέται λίγο πιο δυνατός. Έτσι, λοιπόν ο Zed, μας διηγείται την ιστορία του, μέχρι το σημείο που καταφέρνει επιτέλους να τον νικήσει.


Από άποψη υπόθεση, η ιστορία δεν είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά το χιούμορ του είναι πολύ καλό και βγάζει αυτό το γελοίο στοιχείο. Ο Zed εννοείται πως δεν πολεμάει μόνος του, αλλά δέχεται τη βοήθεια πολλών συμμάχων, όπως των Prinnies, των γνωστών πιγκουίνων που όποτε τους πετάξεις στους αντιπάλους, αυτοί εκρήγνυνται.

Ως προς το gameplay, το παιχνίδι ακολουθεί το SRPG στοιχείο, όπου οι μάχες είναι turn based και μπορείς να ορίζει, τι επίθεση θα κάνει ο κάθε χαρακτήρας. Το παιχνίδι γενικά μπορεί να φαίνεται κάπως απλό, αλλά έχει ιδιαίτερο βάθος. Αρχικά, έχουμε πάρα πολλές διαφορετικές κλάσεις, τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις στις μάχες σου.


Επίσης, το παιχνίδι διαθέτει ένα απίστευτα βαθύ σύστημα managment, που η αλήθεια είναι πως θέλει πολύ δουλίτσα για να το αξιοποιήσεις στο έπακρο. Για παράδειγμα, υπάρχει το Cheat Shop, στο οποίο μπορείς να ορίζεις σε τι ποσοστό θα λαμβάνεις exp, χρήματα και αντικείμενα από τις μάχες. Επιπλέον, υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς μέσω ψηφοφορίας να ξεκλειδώνεις καινούριες κλάσεις, να αποκτάς περισσότερο exp και να αλλάζεις βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Τέλος, μπορείς να στέλνεις διάφορα μέλη της ομάδας σου σε εκστρατεία για να αποκτάς items.


Στο παιχνίδι μπορείτε να αφιερώσετε άπειρες ώρες, καθώς εκτός του ότι μπορείτε να φτάσετε τους χαρακτήρες έως το επίπεδο 99.999.999, μπορείτε να κάνετε και ζημιά έως 10,000,000,000,000,000 με μόνο μια επίθεση. Τέλος, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το auto - battle και να τους αφήνετε να πολεμάνε μόνοι τους, αφού πρώτα βέβαια έχετε καθορίσει και πως θέλετε να αλληλοεπιδρούν στη μάχη.

Συμπερασματικά, το Disgaea 6 είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορείτε να αφιερώσετε εκατοντάδες ώρες, αν πείτε ότι θέλετε να το τερματίσετε.


Θετικά:
- Εκατοντάδες ώρες gameplay
- Ωραία χιούμορ

Αρνητικά:
- Οι νέοι παίκτες μπορεί να πελαγώσουν

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Nippon Ichi Software
Publisher: NIS America
Available for: Nintendo Switch
Release date: 29/6/2021
Tested on: 
Nintendo Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review