Beautiful Desolation Review

Το Beautiful Desolation μας έρχεται από την Brotherhood Games, το οποίο μας έρχεται από τα αδέρφια Bischoff και μαζί με την Untold Tales συνεργάστηκαν στην έκδοση του παιχνιδιού.


Ως προς την ιστορία, βρισκόμαστε στην Αφρική, όπου ξαφνικά ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, το Penrose, εμφανίζεται ξαφνικά στον ουρανό και όσο έμενε στη Γη, αναβάθμισε την τεχνολογία. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Mark Leslie, ο οποίος είναι δημοσιογράφος και αποφασίζει να επισκεφθεί το διαστημόπλοιο ώστε να μάθει περισσότερα για την προέλευση του και τις προθέσεις των επιβατών του. Έτσι, πηγαίνει μαζί με τον αδελφό του. Ξαφνικά ομως γίνεται μια έκρηξη και μεταφέρονται σε μια άλλη διάσταση. Τώρα λοιπόν θα πρέπει οι πρωταγωνιστές μας, να βρουν έναν τρόπο για να επιστρέψουν ξανά σπίτι τους.


Ως προς το gameplay, πρόκειται για ένα adventure παιχνίδι, όπου έχει και κάποια rpg στοιχεία, καθώς οι αποφάσεις σας επηρεάζουν την ιστορία. Το παιχνίδι έχει πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ιστορία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει ένα σημειωματάριο, όπου να σημειώνονται τα ανοιχτά quests, με αποτέλεσμα αν το αφήσεις μέρες το παιχνίδι, να σε αφήσει και αυτό. Επίσης, οι ενέργειές σας σε μια περιοχή, μπορεί να ξεκλειδώνουν ένα quest σε μια άλλη, κάτι όμως που δε θα το γνωρίζεις μέχρι να επισκεφτείς εκείνη την περιοχή, με αποτέλεσμα να κάνει πολλές φορές βόλτες σε έναν μεγάλο χάρτη, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα κουραστικό.


Παρόλες τις αδυναμίες του όμως, το Beautiful Desolation είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ιδιαίτερες τοποθεσίες και καλούς γρίφους, το οποίο θα πρότεινα σε όποιον είναι λάτρεις του είδους.


Θετικά:
- Πανέμορφες τοποθεσίες
- Ενδιαφέροντες χαρακτήρες
- Η μουσική επένδυση

Αρνητικά:
- Έλλειψη quest log

Βαθμολογία: 8/10
Developer: The Brotherhood
Publisher: Untold Tales
Available for: Nintendo Switch, PC, PS4
Release date: 28/5/2021
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review