Quantum Replica Review

Το Quantum Replica μας έρχεται από την developer ON3D Studios, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η PQube.


Η ιστορία του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα απλή. Ονομάζεστε Alpha και ξυπνάτε έχοντας αμνησία σε ένα cyperpunk κόσμο όπου κυριαρχεί μια συμμαχία με το όνομα Syndicate. Οπότε φανταστείτε πως έχουμε ολιγαρχία, ο κόσμος φοβάται και ξεσπούν συχνά πυκνά εξεγέρσεις οι οποίες πνίγονται στο αίμα.

Εσείς προσπαθείτε να επιβιώσετε στον κόσμο κάνοντας βρομοδουλειές, αλλά αν και περιμένατε πως ο πρώτος στόχος σας θα ήταν να ανακτήσετε τις μνήμες σας και να μάθετε ποιος είστε, αυτό δυστυχώς μένει σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι χαρακτήρες είναι σχετικά άψυχοι και αδιάφοροι...


Ως προς το gameplay, ο χαρακτήρας σας είναι ιδιαίτερα αδύναμος και έτσι για να επιβιώσετε θα πρέπει να περιοριστείτε σε stealth κινήσεις. Συγκεκριμένα έχετε ορισμένες κινήσεις που είναι πολύ βοηθητικές, όπως είναι το να κάνετε dash για 3-4 φορές στη σειρά, όπου μετά θα πρέπει να περιμένετε λίγο χρόνο για να τη ξαναχρησιμοποιήσετε. Μια άλλη ικανότητα σας επιτρέπει το περιβάλλον σας να κινείται πολύ πιο αργά και έτσι να μπορείτε να προσπεράσετε φρουρούς.



Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όπλα αν θέλετε, αλλά τότε θα προσελκύσετε πολλούς εχθρούς και η επιβίωσή σας θα είναι τότε σχεδόν αδύνατη. Από την άλλη η πιο ικανοποιητική λύση είναι να πλησιάζεται τους αντιπάλους σας από πίσω και να τους πνίγεται σκοτώνοντάς τους ή κάνοντας τους να χάσουν τις αισθήσεις τους. Το τι προτιμάτε θα το κρίνετε εσείς κάθε φορά.

Κλείνοντας, το Quantum Replica διαρκεί γύρω στις 7 ώρες και προτείνεται σε όποιο θέλει να παίξει ένα action/stealth παιχνίδι, που πραγματοποιείται σε cyberpunk περιβάλλον.


Θετικά:
- Ωραίοι stealth μηχανισμοί
- Όμορφος οπτικοακουστικός τομέας

Αρνητικά: 
- Αδιάφορη ιστορία 
- Αδιάφοροι χαρακτήρες 

Βαθμολογία: 7/10
Developer: ON3D Studios
Publisher: PQube
Available for: Switch, PS4, PC
Tested on: Switch
Release date: 14/5/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review