Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm Review

Το Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm βγήκε το 2019 από την Cornfox & Brothers Ltd. και ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει εντύπωση όταν παίζετε τον τίτλο, είναι τα πολύ καλά του γραφικά.

Η ιστορία είναι σχετικά απλή. Ο ήρωάς μας ζει μια ήσυχη ζωή, όπου μια μέρα βρίσκει κάτι που δεν έπρεπε και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και του θείου του, ο οποίος τον μεγαλώνει. Ταυτόχρονα, έχουμε και μια ταλαντούχα κοπέλα η οποία θέλει να γίνει στρατιώτης και να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της που είναι στρατηγός. Όμως εκείνος επειδή δε θέλει να βάλει σε κίνδυνο την ζωή της, δεν της δείχνει την αξία που της αρμόζει και έτσι αποφασίζει να τον παρακούσει και μπλέκει έτσι σε μια νέα περιπέτεια, όπου θα συναντήσει και τον πρωταγωνιστή μας.


Ως προς το gameplay, θα λάβετε μέρος σε πολλές μάχες, όπου μπορείτε να επιτεθείτε με το σπαθί σας, αλλά μπορείτε να κάνετε και μαγικές επιθέσεις. Επίσης, μπορείτε να επιτεθείτε με βόμβες. Συνήθως τις μάχες δεν τις δίνετε μόνοι σας, αλλά συμμετέχουν και τα άλλα μέλη της ομάδας σας, όπου μπορείτε να τους δώσετε εντολές τι θα κάνουν ανάλογα την περίσταση. Αυτό είναι πολύ βολικό και κατά τη διάρκεια των γρίφων, καθώς πολλές φορές θα χρειαστεί να συνεργαστούν δυο άτομα και να πατήσουν ταυτόχρονα ένα κουμπί για να ανοίξει μια καταπακτή.

Οι γρίφοι είναι σχετικά εύκολοι και συνήθως απλά απαιτεί την μετακίνηση στον χώρο, για την εύρεση των κατάλληλων μηχανισμών για την ενεργοποίηση τους. Μάλιστα ένας από τους τρόπους που συνήθως ανοίγει ένα μονοπάτι είναι βάζοντας φωτιά σε κάποια βαρέλια. Δυστυχώς όμως υπάρχει ένα bug στο παιχνίδι και αυτά τα βαρέλια ενώ μπορείς να τα μετακινήσεις, αν είσαι πολύ κοντά σε έναν τοίχο, κολλάνε πάνε στον τοίχο αντί να κάθονται δίπλα από τον τοίχο. Με αποτέλεσμα να βλέπεις ένα βαρέλι να αιωρείται. Το θέμα όμως είναι ότι αν κολλήσει στον τοίχο το βαρέλι δεν μπορείς να το μετακινήσεις, με αποτέλεσμα αν έχει κολλήσει σε λάθος σημείο, θα πρέπει να του βάλεις φωτιά ή να απομακρυνθείς μέχρι να περάσει λίγη ώρα και να εξαφανιστεί.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουμε καλό σχεδιασμό χαρακτήρων, που σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι έχει να κάνεις με ένα καλό rpg παιχνίδι. Επίσης, το soundtrack του παιχνιδιού είναι πολύ καλό, καθώς και τα sound effects στις μάχες.

Συμπερασματικά, το Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όποιον θέλει να δοκιμάσει ένα action rpg, το οποίο θα σας προσφέρει γύρω στις 13 ώρες gameplay.


Θετικά:
- Πανέμορφα γραφικά
- Καλά voice overs

Αρνητικά:
- Μικροbugs

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Cornfox & Brothers Ltd.
Publisher: Cornfox & Brothers Ltd.
Available for: Nintendo Switch, PC
Release date: 28/10/2020
Tested on: Nintendo Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review