Mass Effect Legendary Edition Review

Το Mass Effect, ένα παιχνίδι που άφησε το στίγμα του στο χώρο του gaming επιστρέφει με την Legendary έκδοση, προσφέροντας ακόμα καλύτερη εμπειρία. Σε αυτό το review δε θα αναφερθούμε τόσο στην υπόθεση των παιχνιδιών, αλλά θα αναφέρουμε τις αλλαγές που έχουν γίνει στην Legendary έκδοση.

Ως προς το πρώτο Mass Effect, ήταν αυτό που χρειαζόταν και την περισσότερη δουλειά καθώς ο οπτικός του τομέας ήταν πολύ γερασμένος. Εδώ δεν παρατηρούμε τρομερές διαφορές, αν και υπάρχουν αισθητές βελτιώσεις στα textures των χαρακτήρων και στους περιβάλλοντες χώρους, σε σημείο να φτάνει τα επίπεδα του Mass Effect 3.

Ως προς το Mass Effect 2, οι βελτιώσεις σε σχέση με τον πρώτο τίτλο είναι 3 σκαλιά παραπάνω. Στον τομέα των γραφικών έχουμε αισθητά μεγάλες βελτιώσεις στον τίτλο, όμως το παιχνίδι εκεί που ξεχωρίζει είναι στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Πλέον μπορείς να δεθείς με όλους τους δευτερεύοντες χαρακτήρες από τους οποίους μπορείς να δεις την προσωπικότητά τους και μπορείς να δεθείς μαζί τους.

Τέλος, περνάμε στο Mass Effect 3, όπου από μεριάς gameplay το παιχνίδι είναι στα σημερινά στάνταρ και δεν χρειαζόταν βελτιώσεις. Έτσι λοιπόν εκεί που έχουν γίνει βελτιώσεις είναι στα γραφικά, όπου και εδώ έχουμε βελτιωμένα textures και καλύτερο σχεδιασμό χαρακτήρων. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι στην Legendary Edition έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα Multiplayer.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το παιχνίδι για τις κονσόλες της Sony κατεβαίνει όλο μαζί ως ένα ενιαίο αρχείο των 110 περίπου GB, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάτι το οποίο δεν ισχύει στις κονσόλες της Microsoft, όπου μπορείτε να επιλέξετε αναπάσα στιγμή ποιον τίτλο θα κατεβάσετε.

Συμπερασματικά, το Mass Effect Legendary Edition είναι μια must τριλογία που πρέπει να παίξετε όλοι όσοι είστε λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, ειδικά όσοι δεν είχατε προλάβει να παίξετε κάποιον από τους τίτλους ή απλά δεν ασχολούσασταν εκείνη την περίοδο, τώρα είναι η ευκαιρία σας να παίξετε ένα από τα παιχνίδια που στιγμάτισαν τον χώρο του gaming με το βάθος της ιστορίας του.


Θετικά:
Σημαντικές τροποποιήσεις στο gameplay του πρώτου Mass Effect
Περιλαμβάνει όλα τα DLC που κυκλοφόρησαν για τον κάθε τίτλο
- Εκπληκτικό σενάριο και βάθος χαρακτήρων
Υπέροχο soundtrack και voice acting

Αρνητικά:
Αφαίρεση του multiplayer mode του Mass Effect 3

Βαθμολογία: 9,5/10
Developer: BioWare
Publisher: Electronic Arts
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, Xbox One, PC
Release date: 14/5/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review