Vaporum: Lockdown Review

Το πρώτο Vaporum είχε κυκλοφορήσει το 2017, από την Fatbot Games. Τώρα επιστρέφουμε στο Arx Vaporum με ένα prequel, το Vaporum: Lockdown.


Ως προς την ιστορία, είστε η Ellie Teller, μια επιστήμονας στο εργαστήριο Arx Vaporum το οποίο βρίσκεται στη μέση του ωκεανού και ασχολείστε με την έρευνα μιας νέας ουσίας, του Fumium. Κατά τη διάρκεια ενός προληπτικού ελέγχου γίνονται συνεχόμενοι σεισμοί και μετά τα μηχανήματα στρέφονται εναντίων των ανθρώπων. Πώς έγινε αυτή η καταστροφή; Αυτό θα το ανακαλύψετε εσείς, ως Ellie, καθώς ψάχνεται ταυτόχρονα και μια οδό διαφυγής.

Η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται κυρίως μέσα από audio logs που βρίσκεται, καθώς τα cutscenes που θα δείτε στο παιχνίδι είναι ελάχιστα. Αυτά τα audio logs έχουν καλά voice overs, όμως ορισμένες φορές φαίνεται πως υπάρχουν απλά για να μπορεί να συνεχιστεί η ιστορία και δεν είναι κάτι που κανονικά θα το έβρισκες σε αυτή τη μορφή.


Ως προς το gameplay, έχουμε να κάνουμε με ένα 3D first-person dungeon-crawler, όπου επικεντρώνεται στην εξερεύνηση, τις μάχες και τους γρίφους. Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι απλός και ύστερα από ένα turotial, επιλέγετε τον εξοπλισμός σας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα σας δοθεί η ευκαιρία να τον αναβαθμίσετε. Στο παιχνίδι κυρίως θα εξερευνείτε την περιοχή και θα πολεμάτε. Αλλά θα συναντήσετε και αρκετούς γρίφους με κάποιους από αυτούς να είναι απαιτητικοί. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή βοήθειας, σε περίπτωση που έχετε κολλήσει.


Συμπερασματικά, το Vaporum: Lockdown είναι μια καλή επιλογή αν σας αρέσουν τα first-person dungeon-crawling, το οποίο θα σας προσφέρει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και γύρω στις 15 ώρες gameplay.


Θετικά:
Ενδιαφέρουσα ιστορία
Ποικιλία επιλογών στις μάχες

Αρνητικά:
Μέτρια γραφικά

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Fatbot Games
Publisher: Fatbot Games
Available for: PC, Nintendo Switch
Release date: 22/3/2021
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review