TY the Tasmanian Tiger HD 1& 2

Το Ty the Tasmanian Tiger είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2002, από το Krome Studios και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις του είδους. Έτσι το 2020 έχουμε την επιστροφή του TY the Tasmanian Tiger, το οποίο επιστρέφει σε HD version. Πλέον λοιπόν, όποιος θέλει να ξαναπαίξει ή να δοκιμάσει για πρώτη φορά το κλασσικό 3D platformer πλέον μπορεί να το απολαύσει. Μάλιστα το 2021 κυκλοφόρησε και το TY the Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue HD. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως το παιχνίδι έχει και ένα ελληνικό άρωμα, καθώς ένα από τους δημιουργούς του παιχνιδιού και σχεδιαστής των χαρακτήρων είναι ο Στέφανος Σταματιάδης (Steve Stamatiadis).


Ως προς την ιστορία, ο ΤΥ πέφτει σε μια τρύπα, όπου έτσι μαθαίνει το παρελθόν της φυλής τους και ανακαλύπτει ότι οι πρόγονοί του έχουν φυλακιστεί σε ένα αρχαίο φυλαχτό. Έτσι λοιπόν με τη βοήθεια του Maurie και του Julius θα πρέπει να προσπαθήσει να μαζέψει όλα τα «Thunder Eggs» για να μπορέσει να τους απελευθερώσει.

Ως προς το gameplay,το παιχνίδι χωρίζεται σε διαφορετικά επίπεδα. Κάθε περιοχή περιλαμβάνει κάποια επίπεδα στα οποία μαζεύετε Thunder Eggs και όταν μαζέψετε αρκετά καλείτε ένα φυλαχτό, όπου πρέπει να νικήσετε ένα mini boss και έπειτα κερδίζετε ένα καινούριο μπούμερανγκ. Στο ταξίδι σας προς αναζήτηση των αυγών, θα βρείτε και άλλα ζωάκια τα οποία θα χρειάζονται κάποια βοήθεια και αφού τα βοηθήσετε θα σας δώσουν κάποια Thunder Eggs. Βέβαια θα συναντήσετε και άλλα ζωάκια που θα σας βοηθήσουν αυτά, όπως θα σας μάθουν για παράδειγμα πώς να κολυμπάτε.

Τα επίπεδα είναι αρκετά ανοιχτά με ποικιλία διαφορετικών περιβάλλοντων, όπως και επιθέσεων. Σε κάθε επίπεδο θα πρέπει να μαζέψετε συνήθως οχτώ αυγά για να μπορέσετε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο και θα μπορείτε να ελευθερώσετε 5 ζωάκια. 


Ως προς το gameplay του Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue HD έρχεται με κάποιες μικρές διαφορές. Εδώ ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός. Επίσης εδώ θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε και τις οδηγικές σας ικανότητες, αλλά θα πετάξετε και με ελικόπτερο. Σε αυτόν τον τίτλο θα αποκτήσετε παραπάνω από 20 μπούμερανγκ και προστίθεται ένα επιπλέον mode, το «Hardcore Mode, για τους πιο σκληροπυρηνικούς.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΤΥ δεν αποτελεί ένα remake, αλλά ένα HD remaster. Αυτό όπως καταλαβαίνετε έχει αντίτυπο στις cutscenes, όπου εκεί πραγματικά φαίνεται η ηλικία των παιχνιδιών. Παρόλα αυτά τα γραφικά έχουν βελτιωθεί αισθητά και τα τοπία φαίνονται πολύ πιο φυσικά.

Συμπερασματικά, τα TY the Tasmanian Tiger HD θα σας ταξιδέψουν πάλι πίσω στο 2002. Αν είστε λάτρεις των retro 3D platformers παιχνιδιών, είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία να το ξαναπιάσετε. 


Θετικά:
- Διασκεδαστικοί χαρακτήρες
- Ποικιλία αναβαθμίσεων

Αρνητικά:
- Δεν υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση στα γραφικά

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Krome Studios
Publisher: Krome Studios
Available for: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch
Release date: 31/3/2020 (TY the Tasmanian Tiger HD), 30/3/2021(TY the Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue HD
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review