Poison Control Review

Πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος για τον παράδεισο;

Το Poison Control είναι άλλο ένα jrpg που μας έρχεται από την αγαπημένη ομάδα ανάπτυξης Nippon Ichi Software και η publisher του παιχνιδιού είναι η NIS America.


Το Poison Control ξεκινά επιτρέποντάς σας να διαλέξετε το φύλο του χαρακτήρα, το όνομα και τη φωνή του. Στη συνέχεια ξυπνάτε στην κόλαση όπου βλέπεται ένα τέρας, το οποίο λέγεται Klesha να σας επιτίθεται. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να πεθάνετε αυτό το Klesha ξαναβρίσκει τα λογικά του, καταλαμβάνει το χέρι σας και γίνεται ένα Poisonette. Τώρα πλέον εσείς και η Poisonette είστε «Soul Mates» και θα πρέπει να συνεργαστείτε για να μπορέσετε να φύγετε από εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι εσείς δεν ξέρετε ούτε ποιος είστε, ούτε γιατί και πώς βρεθήκατε στην κόλαση. Η Poisonette φαίνεται να ξέρει περισσότερες πληροφορίες από σας για τον κόσμο που βρεθήκατε, αλλά είναι φανερό πως έχει κάποια κενά στη μνήμη της και σας κρύβει πληροφορίες.

Αυτό που είναι σίγουρο γνωστό είναι ότι είστε στην κόλαση και αν μαζέψετε 5 χρυσά αυτοκόλλητα θα σας δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια ευχή, που μια και είμαστε στην κόλαση, όλοι εύχονται να πάνε στον παράδεισο. Τι πιο λογικό;


Συλλέγοντας αυτοκόλλητα

Πώς λοιπόν μπορείτε να πάρετε ένα αυτοκόλλητο; Μα φυσικά καθαρίζοντας τις «Belle’s Hell». Μια Belle’s Hell δημιουργείται από τις πιο σκοτεινές σκέψεις μιας γυναίκας και όσο πιο αρνητικές και τοξικές είναι οι σκέψεις της, τόσο περισσότερο δηλητήριο καλύπτει την περιοχή της. Έτσι, θα πρέπει να καθαρίσετε την προσωπική κόλαση του κάθε κοριτσιού με σκοπό να αποκτήσετε ένα αυτοκόλλητο.

Καθαρίζοντας την κόλαση

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν το παιχνίδι χωρίζεται σε πίστες. Στην αρχή κάθε πίστας έχουμε ένα υπέροχο ραδιοφωνικό δίδυμο που μας διαβάζει ένα γράμμα που υποτίθεται έγραψε ο δημιουργός του εκάστοτε Belle’s Hell. Έτσι παίρνουμε μια πρώτη ιδέα, του τι θα περιμένουμε. Από εκεί και πέρα καθαρίζοντας την κόλαση από τα αρνητικά συναισθήματα, ακούγοντας τις ενδόμυχες σκέψεις του θύματος και βρίσκοντας σημαντικά προσωπικότητα του αντικείμενα, μαθαίνουμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία, κάθε φορά.


Έκαστος στο είδος του

Σε κάθε πίστα μπορούμε να χειριζόμαστε τον χαρακτήρα μας αλλά και την Poisonette που πλέον είναι κομμάτι μας. Όταν χειριζόμαστε την Poisonette αφήνουμε το σώμα μας και σαν πνεύμα μπορούμε να περνάμε πάνω από το δηλητήριο που καλύπτει διάφορες περιοχές της κόλαση και να το εξαφανίζουμε. Βέβαια υπάρχει συγκεκριμένο χρόνος που μπορούμε να είμαστε μακριά από το σώμα μας και μετά επιστρέφουμε σε αυτό. Όσοι ώρα χειριζόμαστε την Poisonette, τα τέρατα της κόλασης επικεντρώνονται σε αυτήν και αν καθαρίσει μια περιοχή όπου μέσα υπάρχουν τέρατα μπορεί να τους κάνει λίγη ζημιά.

Από την άλλη ο χαρακτήρα μας είναι αυτός που επικεντρώνεται στην μάχη. Στην αρχή ξεκινάτε με ένα όπλο, αλλά όσο προχωράτε αποκτάτε και άλλα, τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε κιόλας. Ως θνητός, όταν πατάτε το δηλητήριο επιβραδύνεστε και παθαίνετε λίγη ζημιά, οπότε όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται καλός συνδυασμός των δύο για να επιβιώσετε.


Επικεντρωμένοι στον στόχο

Κάθε πίστα έχει τον δικό της τρόπο που μπορεί να τερματιστεί. Αυτό μπορεί άλλες φορές να είναι ο καθαρισμός ενός ποσοστού δηλητηρίου, άλλες φορές θα πρέπει να μιλήσετε σε όλες τις ενδόμυχες σκέψεις και άλλες να νικήστε συγκεκριμένους τύπους τεράτων.

Οπότε κάθε φορά είναι καλό να επικεντρώνεστε στον στόχο σας, καθώς υπάρχουν φορές που τα τέρατα κάνουν συνεχώς respawn και είδη δηλητηρίου που ξαναεμφανιζονται μετά από λίγο.

Μικροπροβληματάκια

Το Poison Control μας έρχεται με κάποια μικρό bugs. Συγκεκριμένα μου κόλλησε δύο φορές το παιχνίδι. Τη πρώτη φορά ήταν σε ένα δυνατό τερατάκι, το οποίο όταν το σκότωσα το κεφάλι του βγήκε έξω από τα όρια της κόλασης και αντί να εξαφανιστεί, παρέμεινε εκεί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω restart την πίστα. Ενώ τη δεύτερη φορά κόλλησε την ώρα που αποκτούσα τον έλεγχο της Poisonette, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Ευτυχώς όμως υπήρχαν κάποια καλά τερατάκια που μου έφαγαν τη μια ζωή και έτσι ξεκόλλησα.

Αυτά τα προβλήματα από μόνα τους δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πως save μπορείτε να κάνετε μόνο όταν είστε εκτός Belle’s Hell και δεν γίνεται αυτόματα save, με αποτέλεσμα αν δεν κάνετε συχνά save να χάνετε αρκετή από την πρόοδό σας. Βέβαια το παιχνίδι το δοκίμασα πριν την επίσημη ημέρα κυκλοφορίας, οπότε μπορεί αυτά τα προβλήματα να έχουν ήδη λυθεί.


Animation και voice overs

Στο Poison Control έχει ωραία anime γραφικά, όπως συνηθίζεται σε τέτοια παιχνίδια χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Οι πίστες είναι κάπως απλές σχεδιαστικά και επαναλαμβανόμενες, αλλά ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι ωραίος και η ιστορία του κάθε Belle’s Hell σε κάνει να μην ενδιαφέρεσαι τόσο για το σχεδιασμό των Belle’s Hell.

Όσον αφορά τα voice overs του παιχνιδιού, είναι από τα δυνατά του σημεία, τόσο με τους σχολιασμούς των δύο ραδιοφωνικών παρουσιαστριών, τις οποίες λάτρεψα, όσο και για τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Να το παίξω;

Συμπερασματικά, το Poison Control είναι μια τίμια επιλογή για όποιον θέλει να παίξει ένα rpg τίτλο, γύρω στις 15 ώρες. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους!


Θετικά:
Ενδιαφέρουσα ιστορία
Το ραδιοφωνικό δίδυμο
- Το αρμονικό ταίριασμα των δύο πρωταγωνιστών

Αρνητικά:
Κάποια bugs
- Δε προσφέρει ουσιαστικό replayability

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Nippon Ichi Software
Publisher: NIS America
Available for: PS4, Nintendo Switch
Release date: 16/4/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review