Paradise Lost Review

Τι θα γινόταν αν ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος τελείωνε με νίκη των Γερμανών;

Το Paradise Lost μας έρχεται από την πολωνική PolyAmorous και πρόκειται στην ουσία για ένα walking simulation.


Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος σύμφωνα με την ιστορία διήρκεσε 20 χρόνια παραπάνω και τελείωσε με νίκη των Γερμανών. Στη συνέχεια διέλυσαν όλον τον κόσμο με πυρηνικά και μετά κρύφτηκαν σε υπόγεια καταφύγια.

Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο δωδεκάχρονος Szymon, ο οποίος αναζητά έναν μυστηριώδη άντρα που είδε σε μια φωτογραφία της μητέρας του, η οποία πέθανε πρόσφατα. Για να βρει παραπάνω πληροφορίες για αυτόν μπαίνει σε ένα από τα υπόγεια καταφύγια και έτσι ξεκινά η ιστορία μας.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα απλό. Καταρχάς ο πρωταγωνιστής κινείται πολύ αργά και δεν υπάρχει η δυνατότητα τρεξίματος. Κάτι που καταλαβαίνουμε ότι το κάνουν για να επιτύχουν μεγαλύτερο immersion, όμως δυστυχώς αυτό γίνεται ιδιαίτερα κουραστικό, ειδικά όταν μπαίνουμε σε μεγάλους χώρους.

Μάλιστα το παιχνίδι δεν έχει γρίφους. Κάποιες φορές μόνο θα χρειαστείτε να μαζέψετε κάποια αντικείμενα τα οποία δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε ήη θα πρέπει να ανοίξετε κάποιες κλειδαριές. Στο Paradise Lost όλη η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται μέσα από σημειώματα που βρίσκετε και από audio logs. Μάλιστα οι διάλογοι που υπάρχουν είναι περιορισμένοι, που σε κάποιους υπάρχει η επιλογή απάντησης, αλλά δεν ΄έχουν καλό voice acting.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουμε ωραίο σχεδιασμό με καλοσχεδιασμένα κατεστραμμένα και εγκαταλελειμμένα τοπία. Η μουσική επίσης είναι καλή και ταιριάζει στο είδος του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, το Paradise Lost έχει πολύ αδύναμο gameplay, αλλά σαν ιστορία έχει κάποιο ενδιαφέρον. Το παιχνίδι διαρκεί μόλις 3-4 ώρες, οπότε μπορείτε να το παίξετε ένα απόγευμά σας.


Θετικά:
- Ατμοσφαιρικό
- Ενδιαφέρουσα πλοκή
- Όμορφα γραφικά

Αρνητικά:
Κακό voice-acting
- Πολύ αργό περπάτημα

Βαθμολογία: 6/10
Developer: PolyAmorous 
Publisher: All in! Games SA
Available for: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S, PC, Nintendo Switch
Release date: 24/3/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review