Oddworld: Soulstorm Review

Η σειρά Oddworld έχει μεγάλη ιστορία. Ο πρώτος τίτλος ονομαζόταν Oddworld: Abe’s Oddysee και κυκλοφόρησε το 1997 για PC. Το 1998 έχουμε το sequel, το οποίο είναι το Oddworld: Abe’s Exoddus. Η σειρά συνεχίζεται με το Oddworld: Munch’s Oddysee, που βγήκε το 2001 και το Stanger’s Wrath, που βγήκε το 2005.


Έπειτα χρειάστηκε να περιμένουμε έως το 2014, όπου βγήκε το Oddworld: New ‘n’ Tasty, που ήταν ένα 2D remake του Abe’s Oddysee και πλέον έχουμε τη συνέχεια, το Oddworld: Soulstorm, το οποίο αποτελεί sequel του New ‘n’ Tasty και remake του Abe’s Exoddus.

Η ιστορία του Soulstorm διαδραματίζεται μερικές ώρες έπειτα από τα γεγονότα του Oddworld: New ‘n’ Tasty, όπου ο Abe μαζί με τους υπόλοιπους mudokons, κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά των αδίστακτων αφεντικών τους και να καταστρέψουν το εργοστάσιο της RuptureFarms.


Όμως η χαράς τους δε θα διαρκέσει πολύ, καθώς σύντομα εντοπίζονται από τις δυνάμεις καταστολής των glukkons, όπου αρχηγός είναι ο Molluck. Καθώς προσπαθεί να ξεφύγει ο Abe θα βρεθεί μπροστά από έναν θανάσιμα τραυματισμένο mudokon που θα του δώσει ένα μυστηριώδες αντικείμενο και θα του ζητήσει να προστατέψει τους mudokons.

Ως προς το gameplay, το Oddworld: Soulstorm αποτελεί ένα platform παιχνίδι, όπου ο Abe μπορεί να κινηθεί μόνο δεξιά και αριστερά, αλλά η κάμερα αλλάζει συνεχώς οπτική γωνία, σε πραγματικό χρόνο. Το παιχνίδι αποτελείται από 15 πίστες, οι οποίες γύρω στην μία ώρα, η κάθε μία για να ολοκληρωθεί. Στο τέλος του ταξιδιού σας, ανάλογα με το πόσο καλά πήγατε μπορείτε να ξεκλειδώσετε και το καλό τέλος.


Τα γραφικά του Oddworld είναι πολύ καλά και ειδικά κατά την διάρκεια των cutscenes, καθώς είναι σαν να βλέπετε μία animated ταινία. Δυστυχώς όμως στο gameplay χρειαζόταν περισσότερη δουλειά.

Συμπερασματικά, το Oddworld: Soulstorm επιστρέφει, στοχεύοντας στη νοσταλγία και υπόσχεται να μας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.


Θετικά:
Ενδιαφέρουσα ιστορία
Πανέμορφα cutscenes
- Επιστροφή του Abe

Αρνητικά:
- Τεχνικά προβλήματα
- Αυξημένη δυσκολία σε ορισμένα σημεία

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Oddworld Inhabitants, Just Add Water, Sabotage Studio, Frima Studio, Fat Kraken Studios
Publisher: Oddworld InhabitantsMicroïds
Available for: PS4, PS5, PC
Release date: 6/4/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review