Narita Boy Review

Το Narita Boy μας έρχεται από το Studio Koba, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Team17.

Η ιστορία ξεκινά βλέποντας έναν προγραμματιστή να βρίσκεται μπροστά από μια οθόνη και να δουλεύει. Ξαφνικά όμως σταματάει και φαίνεται ότι κάτι τον προβληματίζει. Τότε σε ένα άλλο σπίτι μια παιχνιδομηχανή ανοίγει μόνη της και ρουφά ένα παιδί που έπαιζε, το οποίο είναι το Narita Boy. Αυτό το παιδί είναι ο πρωταγωνιστής μας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε έναν ψηφιακό κόσμο, όπου μια εχθρική οντότητα με το κωδικό όνομα «Him» απειλεί να το κυριεύσει όλο. Έτσι λοιπόν εσείς θα πρέπει να τον πολεμήσετε. Μάλιστα ο προγραμματιστής που είχε εμφανιστεί στην αρχή φαίνεται πως είναι ο δημιουργός αυτού του κόσμου και θα παίξει και αυτός τον ρόλο του στην εξέλιξη της ιστορίας. 

Στο παιχνίδι παρουσιάζονται πολλοί τεχνικοί όροι άλλοι πραγματικοί και άλλοι φανταστικοί οι οποίοι βοηθούν στη δόμηση της ιστορίας και της αληθοφάνειας. Βέβαια αυτοί μπορεί να μπερδέψουν στην αρχή των παίχτη, αλλά σύντομα θα γίνουν κατανοητοί.

Ως προς το gameplay, έχουμε μπόλικες μάχες, όπου θα έχουμε για όπλο ένα φωτόσπαθο. Στην αρχή του παιχνιδιού θα μπορούμε να κάνουμε μόνο κοντινές επιθέσεις και αποφυγή, αλλά αργότερα θα ξεκλειδώσουμε και άλλες κινήσεις. Το σύστημα μάχης δεν είναι ιδιαίτερο, αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι το animation, όπου σε συνδυασμό με τα sound effects απογειώνουν την εμπειρία.

Αργότερα μάλιστα θα αποκτήσουμε και κάποιους συμμάχους που θα μας βοηθήσουν στις μάχες. Μάλιστα αν επιλέξετε τον κατάλληλο σύμμαχο για τον κατάλληλο αντίπαλο, οι μάχες θα γίνουν πολύ πιο εύκολες. Τέλος, στο παιχνίδι θα πολεμήσουμε και διάφορα bosses, τα οποία όμως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από τη στιγμή που θα μάθαιτε το pattern τον επιθέσεων.

Συμπερασματικά, το Narita Boy αν αποφασίσετε να το παίξετε θα σας πάρει γύρω στις επτά ώρες για να το ολοκληρώσετε. Το παιχνίδι φαίνεται πως δυστυχώς εκεί που έδωσαν το βάρος του οι developer είναι ο οπτικοακουστικός τομέας, ενώ θα έπρπεπε να δουλέψουν λίγο περισσότερο και το κομμάτι του gameplay,  έτσι ώστε να ξεχωρίσει ο τίτλος.

Θετικά:
Πανέμορφα pixel art γραφικά
- Ποικιλία εχθρών 
- Ταιριαστό soundtrack

Αρνητικά:
Απλοϊκό platforming 

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Studio Koba
Publisher: Team17
Available for: PS4, PC, Nintendo Switch
Release date: 30/3/2021
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review