It Takes Two Review

Κράτα με, να σε κρατώ...

Ο Josef Fares, γνωστός και με τη δήλωσή του «Fuck The Oscars», αρχικά δούλευε ως σκηνοθέτης ταινιών. Έπειτα δούλεψε στο Starbreeze Studios, όπου έφτιαξε το πρώτο του παιχνίδι, το οποίο είχε τον τίτλο Brothers: A Tale of Two Sons. Ενώ, το 2014 ανοίγει τα φτερά του, ιδρύοντας τη δική του εταιρεία ανάπτυξης, η οποία ονομάστηκε Hazelight Studios.

Η πρώτη δουλειά του studio, ήταν το A Way Out, όπου το ρόλο του publisher ανέλαβε η Electronic Arts. Το A Way Out ήταν ένα παιχνίδι που παιζόταν αποκλειστικά από δύο άτομα, τα οποία έλεγχαν από έναν κατάδικο, όπου προσπαθούσαν με συνεργασία να δραπετεύσουν από τη φυλακή.

Τώρα ο Josef Fares επιστρέφει με το It Takes Two, το οποίο και αυτό είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί αποκλειστικά με δύο άτομα, είτε co-op είτε online, το οποίο όμως δεν απαιτεί την αγορά του παιχνιδιού και από τους δύο παίχτες, καθώς αρκεί να το έχει αγοράσει ο ένας και μετά μπορεί να προσκαλέσει τον άλλο. Ο Josef Fares μάλιστα είναι τόσο σίγουρος για το παιχνίδι του, όπου δε δίστασε να δηλώσει ότι θα δώσει 1000 δολάρια, σε όποιον δεν του αρέσει το παιχνίδι του! Για πάμε λοιπόν να δούμε, αν όντως αξίζει το It Takes Two.


Ως προς την ιστορία, οι πρωταγωνιστές είναι ο Cody και η May, οι οποίοι είναι ένα ζευγάρι το οποίο δεν τα πάει καλά τον τελευταίο καιρό και αποφασίζει να χωρίσει, αλλά δε ξέρουν πώς να το πουν στην κόρη τους. Η μικρή Rose, βλέποντας την όλη κατάσταση που επικρατεί, θεωρεί πως αυτή φταίει. Έτσι, φτιάχνει δυο κούκλες για τους γονείς της και διαβάζοντας το «Βιβλίο της Αγάπης», προσπαθεί να τους κάνει να ξαναμονιάσουν. Όμως σύντομα ξαναγίνεται μάρτυρας ενός καβγά και βάζει τα κλάματα. Κυλώντας τα δάκρυα της, πέφτουν πάνω στις κούκλες και τότε με ένα μαγικό τρόπο, μεταφέρονται οι ψυχές των γονιών της στις κούκλες και έτσι αυτές «ζωντανεύουν».

Φυσικά, μαζί με αυτούς ζωντανεύει και το Βιβλίο της Αγάπης, όπου από εδώ και πέρα θα είναι ο καθοδηγητής τους και συστήνεται ως Dr. Hakim. Στην ουσία λοιπόν ο Dr. Hakim είναι ένας σύμβουλος γάμου, ο οποίος τους λέει πως θα πρέπει να περάσουν από κάποιες δοκιμασίες για να καταφέρουν να ξαναεπιστρέψουν στα σώματά τους. Από εδώ και πέρα, όλες οι δοκιμασίες που έχουν να φέρουν σε πέρας οι δυο πρωταγωνιστές μας έχουν σχέση με τη σχέση τους και το πως έφτασαν ως τον χωρισμό.


Ως προς το gameplay, έχουμε να κάνουμε με ένα action-adventure platform παιχνίδι το οποίο έχει ως βάση του, τους γρίφους και τα puzzles. Όλοι οι γρίφοι για να λυθούν θέλουν τη συνεργασία των δύο παιχτών, όπου ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο. Το παιχνίδι χωρίζεται σε κεφάλαια, όπου στο καθένα οι πρωταγωνιστές μας έχουν διαφορετικά όπλα, τα οποία συμπληρώνουν με αρμονικό τρόπο το ένα το άλλο.

Ο χρόνος παιξίματος ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές χωρίζεται εξίσου το ίδιο, έτσι κανείς από τους δύο δε θα βαρεθεί. Μάλιστα υπάρχουν στιγμές που το παιχνίδι γίνεται hack and slash. Κάθε φορά που πεθαίνει ένας από τους δυο πρωταγωνιστές γίνεται απευθείας respawn στο σημείο που βρίσκεται ο άλλος. Μόνο αν χάσουν και οι δύο ξεκινούν από την αρχή, κάτι που όπως καταλαβαίνετε κάνει τη καλή συνεννόηση απαραίτητη.


Ως προς τα γραφικά, χρησιμοποιήθηκε η Unreal Engine 4 και το παιχνίδι πραγματικά θυμίζει ταινία της Pixar. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις πίστες και ο φωτισμός κάνει τα πράγματα να «ζωντανεύουν». Επίσης, όλοι οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και οι πρωταγωνιστές μας μοιάζουν πραγματικά με κούκλες.

Ως προς τον ήχο, έχουμε ένα πανέμορφο soundtrack, το οποίο δένει κάθε φορά τέλεια με τις πίστες. Επίσης, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με τα voice overs.

Συμπερασματικά, το It Takes Two είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς! Το γεγονός μάλιστα πως με 40€ μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι δύο άτομα, το κάνει μια πολύ συμφέρουσα επιλογή. Το παιχνίδι διαρκεί γύρω στις 12 ώρες και πραγματικά θα απολαύσετε την κάθε στιγμή.


Θετικά:
- Πανέμορφα γραφικά
- Ο δεύτερος παίχτης παίζει δωρεάν
- Ποικιλία πιστών

Αρνητικά:
- Ελάχιστο replayability
- Απαιτεί δεύτερο παίχτη

Βαθμολογία: 9/10
Developer: Hazelight Studios
Publisher: Electronic Arts
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S, PC
Release date: 26/3/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review