Genesis Noir Review

Το Genesis Noir μας έρχεται από την developer Feral Cat Den και την publisher Fellow Traveller και είναι ένας τίτλος που μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο ιδιαίτερος.


Ως προς την ιστορία, έχουμε ένα ερωτικό τρίγωνο όπου ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας ρολογάς, ο No Man, ο οποίος βλέπει τον Golden Boy να σκοτώνει τη γυναίκα του, την Miss Mass. Ο Golden Boy είναι ο πρώην της και λίγο πριν φτάσει η σφαίρα τον στόχο της παγώνει ο χρόνος. Τώρα εσείς ο ρολογάς, που μπορείτε να χειρίζεστε τον χρόνο, θα πρέπει να επιστρέψετε στον παρελθόν και μέσα από ένα ταξίδι που θα διαρκέσει περίπου έξι ώρες, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα πρέπει να αφήσετε την κοπέλα να πεθάνει ή να της σώσετε τη ζωή. Έτσι για να περιπλακούν τα πράγματα και λίγο, αν τη σώσετε ο κόσμος θα εξαφανιστεί. Βασικά κατά μία έννοια, ο θάνατος της θα δημιουργήσει το Big Bang και άρα τη δημιουργία του κόσμου, ενώ η σωτηρία της θα επιτρέψει αυτή τη συνέχιση της αδράνειας.


Ως προς το gameplay, έχουμε στην ουσία ένα point and click adventure τίτλο, ο οποίος όμως έχει λίγους γρίφους και σχετικά εύκολους, μόλις μπείτε στην νοοτροπία του τίτλου.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, στον τίτλο επικρατεί το noir στοιχείο, οπότε έχουμε κυρίως αποχρώσεις του ασπρόμαυρου. Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι πολύ απλός και αφαιρετικός. Ως προς τον ήχο, στο παιχνίδι κυριαρχούν οι jazz ήχοι, οι οποίοι ταιριάζουν πολύ με το εικαστικό κομμάτι του παιχνιδιού.


Συμπερασματικά, το Genesis Noir είναι ένα πανέμορφο εικαστικά και ακουστικά παιχνίδι, το οποίο όμως έχει πολύ ιδιαίτερη ιστορία. Σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα παιχνίδι που μπλέκει την αστροφυσική με φιλοσοφικά ζητήματα, δώστε του μια ευκαιρία.


Θετικά:
Noir σχεδιασμός 
- Πανέμορφο soundtrack

Αρνητικά:
Απλοϊκό gameplay
- Ιδιαίτερη ιστορία δεν απευθύνεται σε όλους 

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Feral Cat Den
Publisher: Fellow Traveller
Available for: PS4, PC, Nintendo Switch
Release date: 26/3/2021
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review