Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν είναι ο τίτλος μίας επικής τετραλογίας έργων όπερας του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Το σύνολο των έργων του θεωρείται μία από τις σημαντικότερες δημιουργίες στην ιστορία της μουσικής, καθώς εκτός από τις μουσικές καινοτομίες που εισήγαγε στο είδος της όπερας, το έργο διαθέτει μία πλούσια πλοκή, βασισμένη σε μύθους και παραδοσιακές εξιστορήσεις.

Η παρουσίαση ολόκληρης της τετραλογίας πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια τεσσάρων διαδοχικών παραστάσεων, καταλαμβάνοντας συνολικά διάστημα περίπου 15 ωρών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες τεχνικές ικανότητες που απαιτεί, καθιστά τον πλήρη κύκλο ως ένα από τα πλέον απαιτητικά αλλά και ενδιαφέροντα έργα του είδους. Το πρώτο μέρος είναι χρονικά το συντομότερο, με διάρκεια συνήθως μεταξύ δύο ή τριών ωρών, ενώ η τελευταία κατά σειρά όπερα, Το Λυκόφως των Θεών, διαρκεί μέχρι και πέντε ώρες.


Πόσο εύκολο είναι λοιπόν η μεταφορά του παραπάνω έργου σε κόμιξ;

Το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο Craig Russell και ο οποίος το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Η επική αυτή τετραλογία, μας έρχεται στα ελληνικά από τις εκδόσεις thePropagandaChannel, σε ένα Box set, το οποίο εκτός τους τέσσερις τόμους περιλαμβάνει και μια αφίσα. Η τετραλογία, η οποία έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης ελληνική έκδοσης, το Comicdom Awards 2008, 2 Will Eisner Awards0, καθώς και τα βραβεία Καλύτερης Σειράς και Σχεδιαστή και Best Artists and Limited Series. Επίσης, ο κάθε τόμος μας έρχεται μαζί με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο δαχτυλίδι, όπου εντρυφούμε περισσότερο στο έπος.

Η ιστορία ξεκινά με τον πρώτο τόμο, που έχει τον τίτλο ΡΑΪΝΓΚΟΛΝΤ. Σε αυτό γνωρίζουμε τον μονόφθαλμο θεό Βόταν με τη γυναίκα του Φρίκα, όπου έχουν έρθει σε συμφωνία με τους γίγαντες Φάφνερ και Φάζολτ, να τους δώσει τη θεά του έρωτα Φράια ως ανταμοιβή για την κατασκευή ενός τρανού ανακτόρου, της Βαλχάλα.


Ταυτόχρονα στα βάθη του Ρήνου οι τρεις κόρες του ποταμού φυλάσσουν τον θησαυρό του χρυσού, όπου χαρίζει ζωή σε όποιον αγαπά, γίνεται δαχτυλίδι και δωρίζει την απόλυτη εξουσία μόνο σε όποιον απαρνηθεί τον έρωτα.

Οι κόρες του Ρήνου δεν γοητεύονται από τον πόθο του ερωτύλο Αλμπεριχ και αυτός απογοητευμένος αποκηρύσσει την αγάπη και τους αρπάζει το χρυσάφι.

Η Βαλχάλα στο μεταξύ είναι έτοιμη και οι γίγαντες αποζητούν την αμοιβή τους, αλλά οι θεοί θα πεθάνουν αν δεν τρώνε καθημερινά τα μήλα της Φράια και έτσι ο Βόταν, υπόσχεται το χρυσό του Ρήνου στους γίγαντες αντί για την Φράια. Από εκεί και πέρα οι μοίρες πλέκουν τις κλωστές τους. Τι θα απογίνει το δαχτυλίδι; Από πόσα χέρια θα περάσει και τι θ' απογίνουν οι ιδιοκτήτες τους; Μέσα από 488 έγχρωμες σελίδες, θα απολαύσετε μια συναρπαστική περιπέτεια, με μπόλικες ανατροπές.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review