Neptunia Virtual Stars Review

Το Neptunia Virtual Stars έρχεται για να μας προσφέρει μια νέα ιστορία με την αγαπημένη μας Neptunia. Ο νέος τίτλος μας έρχεται από τις αγαπημένες Compile Heart και Ideal Factory.


Ως προς την ιστορία, έχουμε τη θεά Faira, η οποία είναι θεά του πλανήτη Emote και το βασίλειό της παράγει το Content, το οποίο κινδυνεύει να καταστραφεί από τις εχθρικές δυνάμεις που προσπαθούν να το εξαφανίσουν. Στην ουσία το βασίλειό της είναι ψηφιακό και παράγουν το καλό περιεχόμενο. Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να το προστατεύσει μόνη της καλεί τη Neptune, την Noire, την Blanc και την Vert για να τη βοηθήσουν. Όμως εκτός από τις αγαπημένες θεές μας καλεί και τις VStars You και Me, η οποίες είναι idols αλλά εμφανίζονται μόνο στο διαδίκτυο. Οι δυο νέες πρωταγωνίστριές μας είναι στην ουσία κοινές θνητές, αλλά το ψηφιακό περιεχόμενο που ανεβάζουν (content), είναι αυτό που τις δίνει δύναμη.

Μπορεί σαν ιστορία, να μη λέει πολλά αλλά το παιχνίδι προσφέρει άπλετο γέλιο, με διασκεδαστικούς διαλόγους και τραγελαφικές καταστάσεις. Μάλιστα όσο γελοία και να φαίνεται η υπόθεση, η πλοκή είναι παραδόξως ωραία, με συγκινητικές στιγμές και ανατροπές.


Ως προς το gameplay, πρόκειται για ένα third-person shooter, hack and slash action παιχνίδι, όπου μπορείτε να εναλλάσσετε χαρακτήρες ανάμεσα στις θεές και τις VStars. Μάλιστα η κάθε χαρακτήρας έχει το δικό της ξεχωριστό όπλο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση στη μάχη και φυσικά έχουν διαφορετικές κινήσεις. Μάλιστα στην αρχή μπορεί να μπερδευτείτε με όλες τιις πληροφορίες για τις διαφορετικές ενέργειες που μπορούν να κάνουν. Αλλά μπορείτε να επιστρέφετε στο tutorial όποτε επιθυμείτε για να τα ξαναθυμηθείτε.

Στο Neptunia Virtual Stars θα τριγυρνάτε ανάμεσα στα dungeons για να φτάσετε στον προορισμό σας. Αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείς πολύ εύκολα να χαθείς και να βρεθείς να τριγυρνάς άσκοπα ανάμεσα στα δωμάτια, μέχρι να σπάσεις τα πάντα και να βρεις σε κάποια γωνία το μηχανισμό που έψαχνες για να ξεκλειδώσεις μια πόρτα και να συνεχίσεις την ιστορία. Αυτό το σύστημα θα ήθελα να είναι καλύτερα φτιαγμένο, ώστε να μη χρειάζεται να περιφέρομαι άσκοπα.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα παιχνίδια έχουν τον ίδιο σχεδιασμό με τους προηγούμενους τίτλους. Το animation είναι ωραίο, καθώς και το soundtrack. Επίσης, πολύ καλή δουλειά έχει γίνει με τα voice overs του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά, αν σας αρέσει το franscice του Neptunia, το Neptunia Virtual Stars είναι ένας αξιόλογος τίτλος, ο οποίος θα σας προσφέρει γύρω στις 25 ώρες για να το ολοκληρώσετε. Επίσης, ο τίτλος προτείνεται και για όσους δεν έχουν παίξει τους προηγούμενους τίτλους καθώς η ιστορία είναι αυτόνομη, αν και θα το απολαύσετε περισσότερο αν γνωρίζετε τους χαρακτήρες.


Θετικά:
- Διασκεδαστικοί διάλογοι
- Το σύστημα μάχης

Αρνητικά:
- Τα tutorials
- Υπερβολικά εύκολο να χαθείς

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Compile Heart, Ideal Factory
Publisher: Reef Entertainment
Available for: PC, PS4
Tested on: PS4
Release date: 5/3/2021

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review