Mary Skelter 2 Review

Το Mary Skelter 2 είναι ένα dungeon crawl το οποίο αναπτύχθηκε από την Compile Heart και κυκλοφόρησε από την Idea Factory.

Ως προς την ιστορία, υπάρχει μια πόλη στην Ιαπωνία που εξαφανίστηκε από τον χάρτη και έδωσε τη θέση του σε έναν τεράστιο κρατήρα όπου εκεί υπήρχαν φυλακισμένοι άνθρωποι από τέρατα γνωστά ως Marchen. Το όνομα πλέον αυτής της πόλης είναι Jail και επικρατεί ένα μυστήριο για αυτά που γίνονται εκεί.


Όσοι έχετε παίξει τον πρώτο τίτλο του παιχνιδιού, οι μηχανισμοί επιστρέφουν. Αλλά τώρα η ιστορία δεν εστιάζει στον Jack και την Alice, τους πρωταγωνιστές του πρώτου τίτλου, αλλά στην Otsuu και τη σχέση της με την Little Mermaid. Βέβαια, θα συναντήσετε στην πορεία της ιστορίας παλιά γνώριμα πρόσωπα.

Ως προς το gameplay, υπάρχει ένα αναλυτικό turorial το οποίο σε μπουκώνει με πληροφορίες και στο οποίο μπορείτε να επιστρέφετε όποτε κολλάτε. Οι μάχες είναι turn based και ξεκινάει πρώτος όποιος έχει μεγαλύτερο agility. Στο τέλος της μάχης κερδίζετε exp, blood crystals, αντικείμενα και εξοπλισμό.


Ο Jack μπορεί να μεταμορφώνεται σε Nightmare Jack και δρα μαζί με την Otsuu. Ο Jack διαθέτει τέσσερεις εντολές: nightmare zone, deep breath, item, escape. Επίσης, διαθέτει ένα mind rate meter το οποίο όταν γεμίσει μεταμορφώνεται σε Ripper Jack χάνοντας, την επαφή του με την πραγματικότητα και μπορεί να συμπαρασύρει και την Otsuu σε Blood Skelter mode. Ο Jack για να αποφύγει τη μεταμόρφωση χρησιμοποιεί το deep breath.


Όταν η Blood Maiden δέχεται χτυπήματα προστίθενται αρνητικά blood points, όπου όταν γεμίσει η μπάρα μπαίνει σε Blood Skelter mode όπου χάνει τον έλεγχο και επιτίθεται αδιακρίτως. Όταν η blood splatter bar γεμίσει μέχρι ένα σημείο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «lick» πάνω σε μια Blood Maiden. Αυτό θα ενεργοποιήσει τα blood soul skills που προσφέρουν healing και temporary boost σε όλο το party. Επίσης, το lick βοηθάει στον περιορισμό του Blood Skelter mode το οποίο αν διατηρηθεί για ώρα χωρίς ίαση τότε θα μεταδοθεί και στους υπόλοιπους χαρακτήρες!

Το παιχνίδι έχει δύο τέλη, ένα καλό και ένα κακό και συνολικά θα σας προσφέρει πάνω από 50 ώρες παιχνιδιού. Το παιχνίδι το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον του αρέσουν τα anime dungeon crawlers.


Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Επικό soundtrack
- Βαθύ gameplay

Αρνητικά:
- Δύσκολα Nightmares

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Compile Heart, Ideal Factory
Publisher: Ideal Factory
Available for: Switch, PS4
Tested on: Switch
Release date: 12/7/2018

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review