Kotodama: The 7 Mysteries of Fujisawa Review

Το Kotodama: The 7 Mysteries of Fujisawa μας έρχεται από την PQube και θα σας θυμίζει παιχνίδια όπως τα Gal Gun.

Στο Kotodama αναλαμβάνετε το ρόλο του πρωταγωνιστή (μπορείτε να επιλέξετε φύλο), όπου έχετε ένα πνεύμα-δαίμονα σε μορφή γάτας, στο πλευρό σας, τον οποίο φυσικά δεν μπορεί να δει κανείς άλλος εκτός από εσάς. Αυτό το πνεύμα σας δίνει τη δυνατότητα να μπείτε μέσα στη συνείδηση των άλλων ανθρώπων και να τους ρίξετε τις άμυνες. Οι άμυνες σύμφωνα με τη φαντασία του πρωταγωνιστή έχουν τη μορφή ρούχων. Οπότε στην ουσία αυτό που κάνετε είναι να γδύνετε τους άλλους ανθρώπους. Όταν τους γρύσετε τελείως, σημαίνει πως έχουν πέσει όλες οι άμυνές τους και έτσι επιστρέφετε στην πραγματικότητα και όταν τους ρωτήσετε κάτι θα σας απαντήσουν ειλικρινά.


Ποιος είναι όμως ο λόγος που μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία; Μα φυσικά για να λύσετε μυστήρια! Η ακαδημία Fujisawa στην οποία φοιτάτε είναι διαθέσιμη για 7 αστικούς μύθους. Εσείς, ο οποίος μόλις μπήκατε στην ακαδημία, μπήκατε σε μια λέσχη, η οποία εξετάζει αυτούς τους αστικούς μύθους. Φυσικά με τέτοια δύναμη όλα γίνονται πιο εύκολα, δε συμφωνείτε;


Το γδύσιμο τώρα των χαρακτήρων γίνεται με ένα παιχνίδι, από τα γνωστά puzzle παιχνίδια όπου αν βάλει 3 τουβλάκια του ίδιου χρώματος μαζί, αυτά εξαφανίζονται και έτσι σιγά σιγά τους βγάζετε τα ρούχα. Μάλιστα καθώς παίζετε, φαίνονται δίπλα οι χαρακτήρες και υπάρχουν και τα κατάλληλα επιφωνήματα για να συμπληρώνουν την εικόνα. Όσοι είστε λάτρεις αυτών των puzzles, η αλήθεια είναι πως μπορεί να σας απογοητεύσει λίγο το παιχνίδι καθώς δεν υπάρχει high score και re[layability αξία, καθώς σκοπός είναι να πάρετε τις απαντήσεις που θέλετε για να λύσετε το μυστήριο.


Ως προς τα γραφικά, στο παιχνίδι επικρατούν τα φωτεινά χρώματα και είναι ωραίος ο σχεδιασμός των χαρακτήρων. Ως προς τον ήχο, έχουμε ωραία sound effects και πολύ καλό voice acting!

Συμπερασματικά, το Kotodama: The 7 Mysteries of Fujisawa απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια, θα το διασκεδάσετε. Αυτό που πουλάει είναι διασκέδαση και fanservice. Αν ψάχνετε κάτι πιο σοβαρό ή βαθύ, το Kotodama θα σας απογοητεύσει.


Θετικά:
- Ωραίο voice acting
- Ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά:
- Έλλειψη high score στα puzzles

Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: PQube 
Publisher: PQube 
Available for: Switch, PS4, PC
Tested onSwitch
Release date: 4/6/2019

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review