Katana Kata Review

Το Katana Kata είναι ένα παιχνίδι που μας έρχεται από την samustai και προσπαθεί να μας δώσει την αίσθηση πως είμαστε σαμουράι. Δυστυχώς όμως κάποιου το χάνει...

Ως προς την ιστορία, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο βάρος, είμαστε ο τελευταίος μαθητής του δασκάλου μας, ο οποίος έχει μείνει στον σωστό δρόμο και θα πρέπει να πολεμήσουμε τους άλλους μαθητές.


Στο παιχνίδι ξεκινάτε στο dojo του δασκάλου σας, όπου υπάρχει και ένα αναλυτικό tutorial του παιχνιδιού. Γενικά, ο χειρισμός είναι ιδιαίτερα απλός, έχουμε υψηλή και χαμηλή επίθεση, όπως και υψηλή και χαμηλή άμυνα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε αποφυγή και αντεπίθεση. Οι μάχες απαιτούν καλό συντονισμό καθώς με καναδυο χτυπήματα μπορούν να σας σκοτώσουν. Τα σπαθιά σας επίσης, αντέχουν συγκεκριμένο αριθμό χτυπημάτων και μόλις τον περάσουν σπάνε. Τότε, αν δεν καταφέρετε να βρείτε άμεσα ένα από τους αντιπάλους που έχετε ήδη πετσοκόψει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πολεμικές τέχνες που γνωρίζετε. Όμως τα χτυπήματα είναι πολύ πιο αδύναμα και δεν μπορείτε να κάνετε άμυνα.


Όποτε σκοτώνετε αντιπάλους αποκτάτε εμπειρία και γεμίζει η μπάρα, με την οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε passive skills. Τα skills αυτά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στα αγάλματα του Βούδα που θα συναντάτε στο δρόμο σας. Αν όμως πεθάνετε, τότε σας δίνετε η επιλογή να πολεμήσετε τον εαυτό σας. Αν χάσετε, τότε χάνετε όλη την πρόοδό σας και την εμπειρία που έχετε αποκτήσει και ξεκινάτε ξανά από το dojo, ενώ αν κερδίσετε τα κρατάτε και απλά ξεκινάτε από την αρχή.


Ως προς τον τεχνικό τομέα, το παιχνίδι είναι υπερβολικά απλό. Ο σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός έως και αφαιρετικός σε σημεία. Φανταστείτε ότι σε συγκεκριμένα σημεία εξαφανίζονται οι τοίχοι. Επίσης, ο ήχος δε συμβαδίζει πολλές φορές με το gameplay, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Συμπερασματικά, το Katana Kata αν και έχει τις προδιαγραφές να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, αυτή τη στιγμή δε θα μπορούσα να το προτείνω. Βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, πως φτιάχτηκε από μόνο τρία άτομα.


Θετικά:
- Εθιστικός χειρισμός

Αρνητικά:
- Προβληματική ΑΙ
- Κάκιστα γραφικά
- Επαναλαμβανόμενη μουσική

Βαθμολογία: 5/10
Developer: Samustai 
Publisher: Samustai 
Available for: PC, Xbox One, Switch
Tested on: Switch
Release date: 26/2/2021

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review