Black Legend Review

Το Black Legend μας έρχεται από την Warcave και πρόκειται για ένα turn-based strategy με rpg στοιχεία.

Ως προς την ιστορία, είστε μισθοφόρος, γύρω στον 17ο αιώνα και μπαίνετe σε μια πόλη όπου η πόλη έχει συνεχώς ομίχλη και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ανήκουν σε μια αίρεση και οι οποίοι τρομοκρατούν τους ανθρώπους της πόλης. Εσείς λοιπόν μπαίνοντας στην πόλη θα πρέπει να κάνετε ότι μπορείτε για να βοηθήσετε τους ανθρώπους, με το αζημίωτο φυσικά.


Ως προς το gameplay, αρχικά δημιουργείτε τον δικό σας χαρακτήρα και στη συνέχεια φτιάχνετε ένα party των 4 ατόμων. Τα υπόλοιπα μέλη του party είναι αναλώσιμοι, οπότε μπορείτε είτε να αλλάζετε είτε όταν πeθαίνουν, να πηγαίνετε να προσλαμβάνετε άλλους.

Ο κάθε χαρακτήρας ανάλογα το όπλο που κρατάει μπορεί να αλλάζει class και όσο περισσότερο πολεμάει με το ίδιο όπλο, τόσο ανεβάζει το συγκεκριμένο class και βελτιώνει τα skills εκείνου του class.

Εσείς μπορείτε να περιφέρεστε στους δρόμους της πόλης και σε όποια πόρτα βλέπετε ανοικτό φως, μπορείτε να χτυπάτε και ίσως σας δώσουν κάποιο quest. Φυσικά στους δρόμους της πόλης θα συναντήσετε και τους αιρετικούς, οι οποίοι έχουν ένα ραντάρ απόστασης και αν πατήσετε μέσα σ' αυτό, τότε θα ξεκινήσει η μάχη.


Οι μάχες είναι turn based και συνήθως αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κινηθείτε, μια επίθεση και μια δεύτερη ενέργεια όπως να πeτάξετε ένα στιλέτο ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο potion. Όταν επιτεθείτε, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που σας κάνουν να κάνετε περισσότερο damage, όπως αν πάτε από πίσω τους και επιτεθείτε ή αν επιτεθείτε από το πλάι.

Επίσης, υπάρχουν οι ειδικές επιθέσεις που λέγονται «body alchemy». Κάποιες επιθέσεις που θα κάνετε έχουν το κωδικό όνομα «humour» και έχουν συγκεκριμένο χρώμα. Αναμιγνύοντας συγκεκριμένους συνδυασμούς χρωμάτων, μπορείτε να κάνετε με «καταλυτική» επίθεση, η οποία κάνει πολύ περισσότερη ζημιά από τις συνηθισμένες επιθέσεις.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, επικρατούν τα μουντά χρώματα. Μη ξεχνάτε πως υπάρχει ομίχλη σε όλη την πόλη. Επίσης, υπάρχει voice acting, αλλά ακούγεται κάπως μηχανικό και το γεγονός πως τα μέλη του party σας είναι αναλώσιμοι, δε σε κάνει να δεθείς μαζί τους.

Συμπερασματικά, το Black Legend είναι ένα παιχνίδι που κάνει πάρα πολλά σε ορισμένους τομείς και πολύ λίγα σε άλλους. Στο τέλος δυστυχώς όμως απογοητεύει. Το προτείνω μόνο αν σας αρέσει το είδος και έχετε ξεμείνει από επιλογές.


Θετικά:
- Βαθύ σύστημα μάχης
- Καλό voice overs

Αρνητικά:
Πολλές και επαναλαμβανόμενες μάχες
- Έλλειψη χάρτη
- Αναλώσιμοι χαρακτήρες

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Warcave
Publisher: Warcave
Available for: Switch, PS4, PC, Xbox One
Tested onPS4
Release date: 25/3/2021

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review