Tokyo School Life Review

Tο Tokyo School Life κυκλοφόρησε το 2015 για PC και Switch από την αγαπημένη PQube και την developer M2. Το παιχνίδι αυτό είναι ένα romance visual novel το οποίο θα σας εισάγει εκτός τον άλλον στον πολιτισμό της Ιαπωνίας.


Ως προς την ιστορία κερδίσατε μια υποτροφία και θα ζήσετε για δυο μήνες σε ένα σχολείο θηλέων στην Ιαπωνία. Αυτός ήταν και ο λόγος που προσπαθήσατε τόσο σκληρά να κερδίσετε, αφού είσαστε φανς της ιαπωνικής κουλτούρας και θέλατε να ζήσετε από κοντά την εμπειρία.

Έτσι λοιπόν ξεκινάτε να ζείτε σε ένα κοιτώνα μαζί με τρία κορίτσια, την Karin, την Aoi και την Sakura, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ζήσετε από κοντά την Ιαπωνική κουλτούρα και την ζωή στην Ιαπωνία.


Ως προς το gameplay, πρόκειται για ένα romance visual novel, όπου μπορείτε να επιλέξετε να κατακτήσετε κάθε ένα από τα τρία κορίτσια. Πρώτα έχουμε την γλυκιά και φιλική Yayoi Karin, η οποία ονειρεύεται να γίνει idol και είναι tsundere ως προς τον χαρακτήρα. Έπειτα έχουμε την  Hazuki Aoi, η οποία φροντίζει όλα τα μέλη του κοιτώνα αλλά παρά την ήρεμη δύναμη που εκπέμπει είναι πολύ δυναμική και καλή στο καράτε. Τέλος, έχουμε την Minatsugi Sakura, η οποία είναι otaku και το κρύβει. Η Sakura είναι εσωστρεφής και περνά τον χρόνο της διαβάζοντας και ζωγραφίζοντας.


Το Tokyo School Life ακολουθεί το συνηθισμένο μοτίβο που έχουμε μπόλικου διαλόγους, που ακολουθούνται από μια επιλογή, όπου στο σύνολό τους θα καθορίσουν αν καταφέρετε το καλό ending με μια πρωταγωνίστρια. Όμως έχει και ένα χαρακτηριστικό που το κάνει να διαφέρει από τα συνηθισμένα. Εκτός τους υπότιτλους στα Αγγλικά μπορείς να έχεις ενεργοποιημένους τους υπότιτλους στα ιαπωνικά, στα Hiragana και στα Romaji. Έτσι σε συνδυασμό με το voice-overs που έχει μπορείς να εξασκηθείς στην ανάγνωση και την κατανόηση ιαπωνικών εκφράσεων. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε ξεκινήσει μαθήματα Ιαπωνικών.

Το παιχνίδι διαρκεί γύρω στις 7 ώρες και προτείνεται σε όσους τους αρέσουν τα otome παιχνίδια και θέλουν να εξασκηθούν λίγο και στα ιαπωνικά.

Θετικά:
- Δυναμικά animation σε όλους τους χαρακτήρες
- Ωραίο και πλήρες voice acting
- Διπλοί υπότιτλοι στα Αγγλικά και τα Ιαπωνικά

Αρνητικά:
- Λίγο εκνευριστικός πρωταγωνιστή 
- Απουσία επιλόγου

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: M2
Publisher: PQube
Distributor: Enarxis Dynamic Media
Available for: Switch, PC
Release date: 12/2/2015
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review