TOKI Review

Το Toki, είναι ένα arcade run and gun που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του '90. Το 2018 όμως η Microids επανακυκλοφόρησε τον τίτλο.

Ως προς την ιστορία, ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Toki. Ένας μάγος, μεταμορφώνει τον Toki σε πίθηκο και του κλέβει τη γυναίκα του, την Miho. Τώρα, σαν πίθηκος, με μόνα όπλα του, το άλμα του και τα πυρά του, ξεκινά ένα ταξίδι να σώσει τη γυναίκα του και να ξαναγίνει άνθρωπος.


Το Toki, είναι ένα εξαιρετικό remake, το οποίο κρατά και τη δυσκολία που είχαν τα τότε arcade games. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως με ένα χτύπημα πεθαίνετε και όσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού, τόσοι περισσότεροι εχθροί θα εμφανίζονται.
Το παιχνίδι χωρίζεται σε 6 επίπεδα και για να το ολοκληρώσετε θεωρητικά μπορείτε να το βγάλετε σε μια ώρα. Αλλά θα πεθάνετε τόσες φόρες, μέχρι να απομνημονεύσετε τη διαδρομή και τους εχθρούς που σίγουρα θα σας πάρει αρκετή ώρα παραπάνω.

Οι πίστες, αν και λίγες σε αριθμό έχουν μεγάλη θεματική ποικιλία. Θα συναντήσετε σπηλιές, ζούγκλες, λάβα, πάγο και χρυσά παλάτια. Σε κάθε πίστα θα πρέπει να βρείτε τη σωστή διαδρομή για να ξεκλειδώσετε τη πύλη για την επόμενη πίστα.


Ως προς τον τεχνικό τομέα, το TOKI έχει πολύ όμορφο σχεδιασμό, που μοιάζει σαν να είναι ζωγραφισμένο στο χέρι. Επίσης, έχει δοθεί πολύ προσοχή στα sound effects, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα 8-bits των arcades.

Συμπερασματικά, το TOKI είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται στους λάτρεις των arcade παιχνιδιών. Παίζοντάς το θα ξαναθυμηθείτε πως ήταν τα arcade παιχνίδια και τη δυσκολία που τα διέκρινε. Παρόλα αυτά, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία.


Θετικά:
- Πανέμορφο art style
- Ωραία μουσική

Αρνητικά: 
- Βαθμός δυσκολίας
- Καμιά νέα προσθήκη

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Microids
Publisher: Microids
Distributor: Enarxis Dynamic Media
Available for: Switch
Tested on: Switch
Release date: 22/11/2018

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review