Summer Catchers Review

Το Summer Catchers μας έρχεται από την developer Face It, Corp. και την publisher Noodlecake Games. Ως προς την ιστορία, παίζετε ως ένα κορίτσι που οδηγάει ένα go-kart και έχει σαν όνειρο να δει τον ωκεανό για πρώτη φορά στη ζωή της. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να ταξιδέψει μέσα από επικίνδυνες περιοχές, γεμάτες μυθικά τέρατα. Στο ταξίδι της θα κάνει στάση σε κάποια βενζινάδικα όπου εκτός ότι θα συντηρεί το αυτοκίνητό της, θα λαμβάνει και κάποια quests από τους ντόπιους.


Το Summer Catchers είναι στην ουσία ένα παιχνίδι, όπου θα πρέπει να ξεπερνάς εμπόδια με το go-kart σου. Όταν ξεκινά η πίστα, αυτόματα ξεκινά και το αμάξι σας και έτσι εσείς πρέπει απλά να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια μέχρι να φτάσετε στο επόμενο βενζινάδικο. Συνολικά έχετε 3 ζωές και υπάρχουν 8 επίπεδα. Σε κάθε βενζινάδικο υπάρχουν εργαλεία που σας βοηθούν να ξεπεράσετε τα εμπόδια, καθώς και τα quests που θα πρέπει να ολοκληρώσετε.


Ως προς το gameplay, κάθε φορά εξοπλιζόμαστε στο βενζινάδικο τα εργαλεία που θεωρούμε σημαντικά και ξεκινάμε ένα quest. Για να περάσεις κάθε εμπόδιο, χρειάζεται ένα συγκεκριμένο εργαλείο. Εσύ μπορείς να αγοράσεις όσα εργαλεία επιθυμείς κάθε φορά. Αλλά όταν ξεκινά το παιχνίδι, εμφανίζονται τυχαία 3 εργαλεία που έχεις, τα οποία μπορεί να είναι και ίδια και θα πρέπει να τα αλλάξεις αν δεν σε βοηθούν. Όμως ο συνδυασμός των εμποδίων που είναι τυχαίος κάθε φορά που ξεκινάς την πίστα, μαζί με τον συνδυασμό των εργαλείων που είναι και αυτός τυχαίος κάνουν το παιχνίδι αρκετά δύσκολο και εκνευριστικό. Όταν φτάσεις στο τέρμα και ολοκληρώσεις ένα quest, θα πάρεις το επόμενο και έτσι συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρώσεις όσα χρειάζονται για να πας στο επόμενο επίπεδο.


Ως προ τα τεχνικά χαρακτηριστικά επικρατεί το retro στοιχείο που του ταιριάζει αρκετά και έχετε με ένα πολύ καλό soundtrack. Συμπερασματικά, το παιχνίδι έχει όλα τα στοιχεία για να το ευχαριστηθείς, αλλά το στοιχείο της τύχης που το διακατέχει μπορεί να το κάνει πολύ εκνευριστικό. Οπότε εξοπλιστείτε με υπομονή, αν το δοκιμάσετε.


Θ
ετικά:
- Το retro στοιχείο
- Ωραίο soundtrack

Αρνητικά: 
- Η τυχαιότητα των εμποδίων 

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Face It, Corp.
Publisher: Noodlecake Games
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 11/2/2021 (Switch)

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review