Little Dragon Cafe Review

Το Little Dragon Cafe αναπτύχθηκε από την Toybox Inc. και την έκδοση του παιχνιδιού ανέλαβε η Aksys Games. Το παιχνίδι μοιάζει με farming sim και αυτό γιατί ο επικεφαλής πίσω από τον τίτλο είναι ο Yasuhiro Wada, ο δημιουργός των Harvest Moon, Rune Factory και Little King’s Story.

Ως προς την ιστορία, έχουμε δυο αδελφάκια, Rin και Ren, που ζουν και εργάζονται με τη μητέρα τους στο Little Dragon Cafe. Μια μέρα αφού τελείωσαν τις δουλειές τους, πήγαν για ύπνο χωρίς να γνωρίσουν ότι η μητέρα τους αρρώστησε το βράδυ. Το επόμενο πρωί, όσο και να δοκίμασαν, τα αδέλφια δεν κατάφεραν να ξυπνήσουν την μαμά τους. Λίγο πριν χάσουν κάθε ελπίδα τους, ένας παράξενος μάγος εμφανίστηκε και τους εξήγησε πως η μητέρα τους είναι μισός άνθρωπος και μισός δράκος. Λόγω αυτής της ασυμβατότητας στο αίμα της, η μητέρα τους αρρώστησε και τώρα για να γιατρευτεί θα πρέπει να μεγαλώσουν έναν δράκο.


Η υπόθεση της ιστορίας λίγο μπερδεύεται εδώ, αλλά στην ουσία τα αδέλφια συνέχισαν να δουλεύουν στο καφέ ενώ ταυτόχρονα προσέχουν το μωρό δράκο. Μια μέρα, ευτυχώς για τα αδέλφια, εμφανίζεται ομάδα τριών ανθρώπων, οι Billy, Ipanema και Luccola, οι οποίοι τους βοηθούν και κλέβουν την παράσταση.

Ο Billy, είναι ο τύπος χωρίς συγκεκριμένο σκοπό που έφτασε στο καφέ και απλά κατέληξε να δουλέψει εκεί. Η εργατική Ipanema ταξίδεψε ως το καφέ για να αποκτήσει την εμπειρία και τις δεξιότητες που χρειάζεται για να ανοίξει τη δική της επιχείρηση κάποια στιγμή. Τέλος, ο Luccola, είναι ένας φιλόδοξος σεφ, του οποίου του άρεσε τόσο πολύ το καφέ που αποφάσισε να μείνει και να δουλέψει ως αρχιμάγειρας για να τελειοποιήσει τις δεξιότητές του. Και οι τρεις αυτοί χαρακτήρες, έχουν υπέροχες προσωπικότητες που αναπτύσσονται καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι.


Στο παιχνίδι, έχουμε τρία πράγματα με τα οποία θα ασχοληθούμε. Το μεγάλωμα του δράκου, τη φήμη του καφέ και την εξυπηρέτηση των πελατών. Το μεγάλωμα του δράκου είναι αρκετά εύκολο καθώς σας ακολουθεί παντού. Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε μόνο είναι ο δείκτης αντοχής του, όπου όταν μειώνετε θα πρέπει να τον ταΐζετε για να ξαναγεμίζει. Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάτε να τον χαϊδεύεται για να νιώθει χαρούμενος.

Η φήμη του καφέ έχει σχέση με τη σωστή διαχείρισή του. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εξερευνάτε το νησί για καινούριες συνταγές και υλικά, για να αναβαθμίσετε την ποιότητα των πιάτων που προσφέρετε. Επίσης θα πρέπει να εξυπηρετείτε τους πελάτες, αυτό βέβαια το κάνουν οι εργαζόμενοί σας, αλλά τις ώρες αιχμής χρειάζονται τη βοήθειά σας. Επίσης οι υπάλληλοι σας μπορεί να τεμπελιάσουν, ο Billy δε θα χάσει ευκαιρία να παρατήσει τα καθήκοντά του για να παίξει τη κιθάρα του και η Ipanema μπορεί να χάσει τη ψυχραιμία της και να χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει. Έτσι, είναι καλύτερα να είστε κοντά τους όταν πέφτει πολύ δουλειά.


Η δημιουργία του φαγητού γίνεται μέσα από ένα rhythm παιχνίδι, το οποίο ανάλογα πόσο αλλά τα πάτε καθορίζει και την ποιότητα του φαγητού. Εκτός ομως από την εύρεση των υλικών αι την προετοιμασία του φαγητού, οι αρμοδιότητές σας δε σταματούν εδώ καθώς θα πρέπει να πάρετε παραγγελίες, να τις παραδώσετε και αυτού εξυπηρετηθούν οι πελάτες να καθαρίσετε τα τραπέζια και να τα προετοιμάσετε για τον επόμενο πελάτη.

Τέλος, η εξερεύνηση του νησιού με τον δράκο σας είναι ένα από τις καλύτερες δραστηριότητες της ημέρας. Το νησί είναι τεράστιο και ξεκλειδώνουν νέες περιοχές όσο μεγαλώνει ο δράκος σας.

Συμπερασματικά, το Little Dragon Cafe είναι ένα πανέμορφο farming sim παιχνίδι που θα σας προσφέρει άπλετες ώρες παιγνιδιού και διασκέδασης. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους φανς του είδους.


Θετικά:
- Μεγάλο νησί για εξερεύνηση
- Διασκεδαστικοί διάλογοι
- Γλυκούλικα γραφικά
- Πανέμορφο soundtrack

Αρνητικά: 
- Έλλειψη χάρτη
- Μεγάλες loading scenes
 

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Toybox Inc.
Publisher: Aksys Games
Available for: Switch, PS4, PC
Tested on: Switch
Release date: 24/8/2018

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review