Castle Kong Review

Το Castle Kong μας έρχεται από την Drowning Monkeys LLC και μα υπόσχεται ότι θα ξαναζήσουμε τη χρυσή εποχή των arcade. Το Castle Kong, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι μια αναβίωση του κλασικού παιχνιδιού Donkey Kong, που είχε κυκλοφορήσει το 1983.


Ως προς την
ιστορία, είμαστε ο PauperBoy που έχουμε βγει μια βόλτα να θαυμάσουμε τη φύση με την PrincessGirl, το κορίτσι μας. Όμως καθώς η PrincessGirl μάζευε λουλούδια, περνά ο BaronMan και την απαγάγει. Έτσι λοιπόν ξεκινάτε να τον καταδιώκετε για να ξαναπάρτε πίσω το κορίτσι σας.

Για να είμαστε ειλικρινή η όλη υπόθεση κρατά 1 λεπτό στην αρχή, από εκεί και πέρα ξεκινά το παιχνίδι. Δηλαδή φαίνεται καθαρά πως δεν έκανα προσπάθεια για να φτιάξουν μια υπόθεση, απλά την έβαλαν για να ξέρεις γιατί τρέχεις.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι θυμίζει σε υπερβολικό βαθμό το Donkey Kong, ως προς το πώς περπατάς, πηδάς και σκαρφαλώνεις. Εδώ έχουμε στην ουσία ένα arcade παιχνίδι, όπου χωρίζεται σε 4 πίστες. Συνολικά έχουμε 22 επίπεδα και μόνο 3 ζωές. Έτσι λοιπόν εσύ θα πρέπει με τις 3 μοναδικές σου ζωές να προσπαθήσεις να κάνεις το καλύτερο σκορ που μπορείς. Εάν χάσεις και τις 3 ζωές σου, τότε ξεκινάς από την αρχή. Όπως καταλαβαίνετε το παιχνίδι μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολο. Και αυτό είναι κάτι που το επιδιώκει!
Μάλιστα από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 25 Μαίου θα διεξαχθεί και ένα τουρνουά στο site του παιχνιδιού, όπου θα μοιραστούν συνολικά έπαθλα αξίας 3500$! Συγκεκριμένα θα βραβευτούν όσοι ανήκουν στην 10αδα του παιχνιδιού! Περισσότερες πληροφορίες για το τουρνουά μπορείτε να βρείτε εδώ!


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουμε την κλασσική απεικόνιση των 8-bit retro γραφικών, που έχουμε συνηθίσει σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, καθώς και την αντίστοιχη μουσική επένδυση.

Συμπερασματικά, το Castle Kong είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που θα δοκιμάσει τις αντοχές σας, αλλά είναι και ένας τρόπος να τεστάρετε τις δυνατότητές σας.


Θετικά:
- Εύκολος χειρισμός
- Η online κατάταξη
- Το retro στοιχείο
- Το soundtrack

Αρνητικά: 
- Βαθμός δυσκολίας
- Μόνο 3 ζωές και μετά ξαναξεκινάς απ' την αρχή

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Drowning Monkeys LLC
Publisher: Drowning Monkeys LLC
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 25/2/2021 (Switch)

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review