BlazBlue: Cross Tag Battle Review

Το Blazblue: Cross Tag Battle μας έρχεται από την γνωστή για τα anime fighting games developer Arc System Works και την publisher PQube. Η Arc System Works μας έχει προσφέρει σειρές όπως τις Guilty Gear, BlazBlue και Dragon Ball FighterZ. Ας μιλήσουμε τώρα για το τι διαφορετικό θα δούμε στο BlazBlue: Cross Tag Battle. Το παιχνίδι αποτελεί ένα spin-off της σειράς, όπου εμφανίζονται χαρακτήρες από το Persona 4 Arena της Atlus, το Under Night In-Birth της French Bread και την σειρά RWBY της Rooster Teeth.


Ξεκινώντας με το story mode, δυστυχώς το παιχνίδι δεν έχει να μας προσφέρει πολλά. Ξεκινώντας το story mode λαμβάνετε το ρόλο χαρακτήρων από το BlazBlue και ενημερώνεστε από μια φωνή ότι πρέπει να λάβετε μέρος σε κάποιους αγώνες και να προστατέψετε ένας κρύσταλλο για να καταφέρετε να επιστρέψετε στον κόσμο σας. Η ιστορία περιλαμβάνει 10 κεφάλαια, που διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσετε την ιστορία, σας ξεκλειδώνουν τρεις ακόμα βασικές ιστορίες όπου παίζετε με χαρακτήρες από τα άλλα 3 franchise (Persona 4 Arena,Under Night In-Birth & RWBY). Kάθε ιστορία λαμβάνει μέρος στο ίδιο μέρος και απλά βλέπετε την ιστορία πως εξελίσσετε από μια διαφορετική πλευρά. Δυστυχώς, το παιχνίδι δεν μας παρουσιάζει τους χαρακτήρες, οπότε αν δεν τους γνωρίζετε από πριν, σας παραμένουν εντελώς άγνωστοι. Όπως καταλαβαίνετε η ιστορία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν θα πάρετε το παιχνίδι για το story mode.


Όσον αφορά το roster, δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία. Συνολικά έχουμε 22 χαρακτήρες. Οι περισσότεροι είναι από το BlazBlue, αν και αυτό είναι λογικό, αφού πρόκειται για παιχνίδι της σειράς BlazBlue. Συγκεκριμένα μπορείτε να παίξετε από τη σειρά BlazBlue με τους: Ragna, Jin, Noel, Rachel, Iron, v-No 13, Hazama, Makoto, Azrael και Es. Από το Persona 4 Arena έχετε να επιλέξετε ανάμεσα από τους: Yu, Yosuke, Chie και Yukiko. Από το Under Night In-Birth μπορείτε να παίξετε με τους: Gordeau, Hyde, Linne και Waldstein. Tέλος από το RWBY μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις: Ruby, Weiss, Blake και Yang Xiao.


Το παιχνίδι προσφέρει ένα αναλυτικό και πολύ βοηθητικό tutorial για τους μηχανισμούς του BlazBlue: Cross Tag Battle καθώς και tutorials για το play style κάθε χαρακτήρα. Αν επενδύσετε εδώ τον χρόνο σας μπορείτε να κάνετε τη διαφορά.

Αυτό που διαφέρει το παιχνίδι από τα προηγούμενα, είναι το πλέον οι μάχες είναι αποκλειστικά 2vs2. Έτσι πατώντας το Χ μπορείτε να κάνετε tag τον δεύτερο χαρακτήρα σας ενώ με το R1 μπορείτε να τον καλέσετε για μια ειδική επίθεση. Στο πάνω μέρος της οθόνης μπορείτε να βλέπετε τη ζωή των 2 χαρακτήρων σας, ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει ο μετρητής των Distortion Drives o οποίος είναι κοινός για τους δυο χαρακτήρες σας. Με το Distortion Drive μπορείτε να επιτύχετε, με το κατάλληλο timing, ειδικές επιθέσεις που κάνουν μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους σας.


Όσον αφορά τώρα το multiplayer, ευτυχώς το παιχνίδι προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία με Normal, Ranked matches καθώς και online lobby. Στο παιχνίδι, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τους servers και τη συνδεσιμότητα και ευτυχώς δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα για να βρείτε αντίπαλο (το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2018).


Ως προς το οπτικό τομέα του παιχνιδιού, σίγουρα χωράει βελτιώσεις. Στο αρχικό μενού όπου επιλέγεις mode έχεις ένα chibi χαρακτήρα, ο οποίος είναι πολύ πιξελιασμένος, από επιλογή μάλλον, αλλά θα μπορούσαν να το κάνουν πολύ πιο ελκυστικό. Τέλος, ως προς τον ακουστικό τομέα, απλά είναι κορυφή! Έχουν μεταφερθεί μουσικά κομμάτια αυτούσια και από τις τέσσερις σειρές και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ως προς το είδος μουσικής, οπότε δε θα σας απογοητεύσει!

Συμπερασματικά, το BlazBlue: Cross Tag Battle είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς αποτελεί ένα cross-over από τέσσερα διαφορετικά σύμπαντα, τα οποία έχει το καθένα το αγαπημένο του κοινό. Η ιδέα του tag είναι ενδιαφέρουσα, απλά η Arc System Works θα μπορούσε να το στηρίξει λίγο παραπάνω στον γραφικό τομέα για να απογειώσει το παιχνίδι.


Θετικά:
- Soundtrack
- Αναλυτικό tutorial
- Άψογο online multiplayer
- Ωραίο gameplay

Αρνητικά:
- Αδιάφορο story mode
- Μικρό roster (20 χαρακτήρες)
- Μέτρια γραφικά

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Arc System Works
Publisher: PQube
Available for: Switch, PS4, PC, Xbox One
Tested on: PS4
Release date: 31/5/2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review